8.600 euro bijeen geschaatst voor project in Moldavië

11 februari 2019 door Hennie van der Zouw
8.600 euro bijeen geschaatst voor project in Moldavië

PAPENDRECHT - Het Traveling Light schaatsteam kijkt tevreden terug op de sponsoractie die ruim zesentachtig honderd euro in het laadje bracht voor de uitbreiding van een christelijk rehabilitatiehuis in Moldavië. Het huis biedt onderdak en langdurige hulp aan mannen met verslavingsproblemen.
Regioschaatsers Krijn Donk (Papendrecht), Henk Swijnenburg (Bleskensgraaf) en Henk Vlot (Oud Alblas) reden op 29 januari jl. de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Het vroor zestien graden bij de start en de bidons zaten al snel vol met ijs, zelfs de bananen bevroren.

Sneeuwval was de oorzaak van veel scheuren in het ijs en de heren hebben aardig wat valpartijen meegemaakt. Henk Vlot brak bij zo’n val zijn middenhandsbeentje en moest helaas stoppen met de toertocht. Krijn Donk reed de tocht uit en wel in een schitterende tijd van 7:41, hij kwam daarbij als vierendertigste van de duizend deelnemers over de streep.  Ook Henk Swijnenburg reed de tweehonderd kilometer gelukkig heelhuids uit. Ondanks het feit dat de mannen hun persoonlijke records niet hebben kunnen breken, kijken ze toch tevreden terug op de sponsoractie.

Het schaatsteam maakte nog niet eerder zo’n overweldigende respons mee. Krijn Donk reed dit jaar voor de zevende maal ten bate van een project van stichting Traveling Light. ‘Het bedrag dat onze sponsors deze keer bijeen hebben gebracht is een absoluut record’, aldus Krijn, ‘we zijn ontzettend verrast door alle positieve reacties!’ Het bedrag  zal volledig ten goede komen aan het project in Moldavië. Het bestaande opvanghuis zal in het voorjaar worden uitgebreid met een tweede etage. Een flink bouwproject, dat voor een deel door de mannen in het programma zelf zal worden uitgevoerd.

Velen van hen hebben een achtergrond in de bouw.
Mede namens stichting Traveling Light wil het schaatsteam iedereen heel hartelijk bedanken die, op welke manier dan ook, heeft bijgedragen aan deze sponsoractie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.