Leerlingen CSG De Lage Waard nodigen buren uit voor koffie met gebak

08 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Leerlingen CSG De Lage Waard nodigen buren uit voor koffie met gebak

PAPENDRECHT - Afgelopen dinsdag was er voor de buren van CSG De Lage Waard koffie met gebak op de locatie vmbo/mavo aan de Burgemeester Keijzerweg. Leerlingen hadden de buren uitgenodigd om kennis te komen maken met de school. De burenbijeenkomst was druk bezocht.

Enkele weken geleden hadden de leerlingen van CSG De Lage Waard een uitnodiging bezorgd bij de bewoners van de Burgemeester Keijzerweg en diverse andere straten. Een uitnodiging om een kopje koffie te komen drinken met gebak erbij.  Het doel van de burenbijeenkomst was om kennis met elkaar te maken en om als school naar buiten te treden. “Dat laatste vinden wij belangrijk”, gaf André Visser, sectordirecteur vmbo/mavo, aan richting de bewoners. “We staan midden in de samenleving en we houden graag goed contact met jullie. Ook als er wel eens klachten zijn, moeten we elkaar makkelijk weten te vinden.”

Voor de leerlingen van de opleiding Zorg & Welzijn was dit meteen een kans om in de praktijk te oefenen en ervaring op te doen. Zij zorgden ervoor dat alle gasten koffie met gebak kregen. Omwonenden reageerden positief op de uitnodiging:  “Ik vind het een verrassend en aardig initiatief. Leuk om het nu eens van binnen te kunnen zien!”. Ook was er een bewoner tussen die vroeger zelf op CSG De Lage Waard had gezeten: “Ik heb hier zelf nog op school gezeten. Sommigen dingen herken ik, maar er is ook ontzettend veel vernieuwd zeg.”

André Visser, sectordirecteur vmbo/mavo kijkt terug op een geslaagde middag. “Het was goed om de buren te ontmoeten en leuk om de leerlingen zo enthousiast bezig te zien. Het initiatief zal minimaal één keer per jaar herhaald worden.”

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. CGS De Lage Waard heeft twee vestigingen in Papendrecht: Burgemeester Keijzerweg (vmbo en brugklas mavo/havo) en Vijzellaan (havo/vwo).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.