Eerste plaats voor GV Olympia

26 november 2018
Eerste plaats voor GV Olympia

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag kwamen de turnsters van Olympia Papendrecht in de 4e divisie voor het eerst in actie dit wedstrijdseizoen. Nieuw is dat zij dit jaar twee plaatsingswedstrijden turnen om zich te kunnen plaatsen voor de finale van het district Zuid-Holland in mei 2019.

Linda van Putten, jeugd 2, beet het spits af in de eerste ochtendwedstrijd in Voorburg. Voor haar een spannende wedstrijd als eerstejaars keuzeturnster. Dat betekent nieuwe oefeningen op alle toestellen en met net een uitvoering achter de rug was de voorbereidingstijd voor deze wedstrijd maar kort.
Linda begon op het toestel evenwichtsbalk en al na de eerste toestelronde bleek dat zij op dit toestel heel goed had gepresteerd. Haar score van 10.167 bleek aan het eind van de wedstrijd het hoogste op dit toestel. Linda scoorde daarna een mooie 10.267 voor haar nieuwe vloeroefening en een superscore van 11.000 voor haar overslag op sprong. Aan brug ging Linda er helemaal voor en met een tussenzwaai voor de salto afsprong bleef er 8.700 over. Dat was genoeg voor een heel onverwachte gouden medaille in deze eerste plaatsingswedstrijd. Linda turnt de volgende plaatsingswedstrijd in februari, zodat er nu tijd is om weer nieuwe onderdelen te trainen.

Aan het eind van de dag kwamen Hélène Borsje en Anna Bakker in actie in de 4e divisie senior. De eerste drie toestellen vloer, sprong en brug gingen naar verwachting, en zeker de vloeroefeningen zagen er goed verzorgd uit met keurige landingen in de acro-series. Op het laatste toestel evenwichtsbalk ging het jammer genoeg wat minder. Hélène turnde een stabiele oefening op een val bij de arabier na wat haar een vol punt aftrek kostte en ze zakte hierdoor van de 3e naar de 4e plaats in het eindklassement. Anna had niet haar dag op de balk waardoor ze van de 6e plek naar de 15e plaats zakte. Half januari wacht voor deze turnsters de tweede plaatsingswedstrijd. Op 15 december turnen de turnsters in de 3e divisie hun eerste plaatsingswedstrijd in Hellevoetsluis. Zij proberen een plekje bij de beste turnsters te bereiken en zo door te stromen naar de districtsfinale en naar de landelijke voorrondes van het bondskampioenschap.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.