Wasko start Buitenschoolse Opvang in SBO De Kameleon

04 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Wasko start Buitenschoolse Opvang in SBO De Kameleon

PAPENDRECHT -Wasko Kinderopvang wil als maatschappelijke kinderopvang-organisatie kinderopvang aanbieden aan alle kinderen. Daarom opent zij op 4 maart haar deuren van Buitenschoolse Opvang (BSO) De Kameleon in SBO De Kameleon aan de Noordersingel in Papendrecht.

“De Kameleon is een school voor Speciaal Basisonderwijs, bestemd voor leerlingen die vanwege hun leer-, sociaal-emotionele en/of ontwikkelingsproblematiek onvoldoende kunnen profiteren van het onderwijsaanbod binnen het regulier basisonderwijs, vertelt Netty Gruiters, directeur SBO De Kameleon. “Het is al jaren een wens om een buitenschoolse opvang binnen de muren van de school te hebben voor onze leerlingen en door de steun van de gemeente is het nu gelukt. Daar zijn we ontzettend blij mee. We merken dat ouders en kinderen behoeften hebben aan kinderopvang die speciaal is toegerust op kinderen die meer begeleiding nodig hebben. Zo kunnen ouders zorg en arbeid beter combineren.”

“Het grootste verschil met een reguliere BSO is de groepsgrootte. Een pedagogisch medewerker begeleidt vijf kinderen. Op een reguliere BSO is de verhouding 1 pedagogisch medewerker op 10 of 12 kinderen”, aldus Mary Opperman, teamleider Wasko Kinderopvang. “De kinderen zijn in een veilige en vertrouwde omgeving. We sluiten aan bij de cultuur en structuur van de school. Zo creëren we een situatie waarin kinderen met een specifieke begeleidingsbehoefte zich prettig voelen en optimaal kunnen ontwikkelen en genieten van buitenschoolse avonturen. Op de groep staan gekwalificeerde pedagogisch medewerkers. Zij krijgen ondersteuning van een van Wasko’s pedagogisch coaches. Zo kunnen we kinderen ruimte geven hun sociale emotionele vaardigheden en zelfredzaamheid te vergroten. We hebben een mooie ruimte in een rustig gedeelte in de school. Daarnaast hebben we de beschikking over een afgesloten buitenruimte voor beweging en sociaal spel.”

SBO De Kameleon is een streekschool. Het werkgebied van De Kameleon is de West–Alblasserwaard. De meeste leerlingen wonen in Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam. Het gebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, heeft een lift en een invalidentoilet.

Inschrijven voor de BSO kan vanaf heden via www.wasko.nl. Ouders kunnen in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.