Masters Zwemvereniging De Geul in actie op de Kampioenschappen in Zwolle.

04 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Masters Zwemvereniging De Geul in actie op de Kampioenschappen in Zwolle.

PAPENDRECHT - In het weekend van donderdag 24 t/m zondag 27 januari werden in zwembad De Vrolijkheid te Zwolle de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) gehouden. Reden voor de Masters (20+-ers) van zwemvereniging De Geul om hun trainingstijd in prestaties om te zetten. Het leuke van het masterszwemmen is, dat er regelmatig verschillende generaties uit dezelfde families meedoen. Het bijzondere aan de samenstelling van de ploeg van zaterdag was bijvoorbeeld, dat er 2 (tweeling-) broers en 2 zussen meededen. Bovendien waren deze broers ook nog eens de zoons van een van die zussen (zie foto).

Op de eerste dag heeft Nanda van Heteren in de categorie 25+ het zilver behaald op de 1500m vrije slag in een dik persoonlijk record (pr). En zaterdag is Marian Nederlof in de categorie 40+ derde  Nederlandse geworden op de 50m schoolslag, waarna zij op zondag ook op de dubbele afstand, de 100m school, een bronzen medaille wist te behalen. 

De Geul is ook op 3 dames-estafettes verspreid over het weekend in de prijzen gevallen. Op vrijdag zwommen de dames Eline Molle, Roselinda van der Vlugt, Geerdien Meerwaldt en Nanda van Heteren op de 4x 200m vrije slag in de categorie 160+ naar een gouden plak en het team dat uitkwam in de categorie 200+, wat bestond uit: Erica Muller, Susanne Prins - Molenwijk, Marian Nederlof en Marijke Campfens werd tweede en mochten het zilver ophalen. Op dag 3 wisten de dames Roselinda van der Vlugt, Erica Muller, Marian Nederlof en Marijke Campfens, mede dankzij een mooi pr op de 50m rugslag voor Roselinda als startzwemster, op de 4x 50m wisselslag in de categorie 200+ hun inschrijftijd met 1 seconde te verbeteren, waarmee zij vierde werden. Dit laatste team wist op de laatste dag op de 4x 50m vrije slag het toernooi nog af te sluiten met een mooie bronzen plak.

Namens De Geul dank aan de goede de organisatie, enthousiaste vrijwilligers en onvermoeibare officials, waaronder op de laatste dag ook onze Geerdien Meerwaldt. 

Al met al was het weer een druk, maar ook gezellige gezellig weekend met mooie prestaties!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.