Lange files in regio omdat brug tussen Papendrecht en Dordrecht weer eens in storing lag

01 november 2017
Lange files in regio omdat brug tussen Papendrecht en Dordrecht weer eens in storing lag

PAPENDRECHT - Het was weer eens zover. Vanaf 13.50 uur op dinsdagmiddag 31 oktober was er geen beweging in de klep van de Merwedebrug tussen Papendrecht en Dordrecht te krijgen. "Een file tot weet ik veel waar". Bussen reden om over Zwijndrecht.

Een schipper, die met zijn schip voor de brug lag te wachten, was het zat en ging met heel veel risico en veel herrie van schurend metaal, toch onder de boog door.

Op facebook vonden we tal van bloemrijke reacties:

Na een uur stilstaan merkte iemand op: "Het is nu 14:57 en nog steeds geen beweging."

Over het schip dat toch onder de brug door ging kwamen ook de tongen los: "Storing aan de slagbomen. Ik stond op de brug en voelde het schip er onderdoor varen."

"Niet normaal, dat schip ging onder de brug, wat een herrie, alsof de boel ging instorten."

Hoe lang het oponthoud duurde blijkt uit deze opmerking: "Ik heb twee en een half uur vastgestaan."

's Nachts lazen we zelfs ook nog reacties: "23:30 uur. Werknemers zijn nog steeds bezig in het basculehuis. Ik wens ze veel succes in deze oplapronde."

"Tijd voor echte monteurs, ze hadden met d'r tengels van de originele degelijke techniek af moeten blijven, wat hoorde je nou vroeger van storingen? Volgens mij nooit. Het ding beweegt ook veel langzamer, dat betekent achteruitgang, terwijl we juist vooruitgang moeten hebben."

Ook Papendrechts politicus Ruud Lammers meldde zich: "OP pleit voor een tunnel ..."

Iemand die niet naar zijn werk kon komen meldde: "Ik heb van 13:58 tot 14:30 uur op de N3 gestaan richting Dordrecht. Er waren zoveel bestuurders die het zat waren, dat er op op enig moment genoeg ruimte was om door Papendrecht heen via de A16 naar mijn werk in Moerdijk te rijden, Pffff. Niet leuk voor m'n collegas, 40 minuten te laat gearriveerd."

Bron en foto's: Rien van Dalen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.