De Willem in finale Artcadia

28 januari 2019 door Hennie van der Zouw
De Willem in finale Artcadia

PAPENDRECHT - Havoleerlingen uit klas 2K van het Willem de Zwijger College in Papendrecht hebben samen met elf andere scholen de finale van Artcadia bereikt met het project ‘PrulPunten’, een prullenbak om op een leuke manier afval te scheiden en te recyclen. Op de PrulApp punten kun je dan punten verdienen. De hoeveelheid van deze punten verschilt met het afval dat je weggooit. Verdien je genoeg punten? Dan kunnen deze ingewisseld worden voor kortingsbonnen voor verschillende winkels en producten.

In de fictieve toekomststad Artcadia doen zich vraagstukken voor op het gebied van mobiliteit, water, milieu, ruimte en gebouwen. Deze veelzijdige prullenbak is dan ook helemaal oplossingsgericht ontworpen bij deze materie. De wedstrijd is georganiseerd door ontwerp- en consultancyorganisatie Arcadis en de ideële organisatie KNHM Foundation in samenwerking met Canon Nederland om jongeren van middelbare scholen te laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is.

De wedstrijd, die nu voor de elfde keer gehouden wordt gehouden, is een techniek- en kunstproject: leerlingen bedenken samen creatieve oplossingen voor Artcadia. Dit jaar doen 131 scholen mee en er kwamen 400 projecten binnen, dus het is een mooie prestatie van de 2K havisten om bij de beste 11 van het land te horen. Het winnende schoolteam bezoekt bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten in Parijs. De 2e prijs is een 3D-printer. 

Op woensdag 6 februari verzorgt een medewerker van Arcadis een workshop voor 2K in school. Zo is de kans nog groter om op 10 april bij de landelijke finale in het Evoluon in Eindhoven een geweldig uitgewerkte PrulPunten prullenbak te presenteren aan de vakjury.

Techniekdocent Gijs Rolloos maakte de foto.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.