Nationale Voorleesdagen op Anne Frankschool

26 januari 2015
Nationale Voorleesdagen op Anne Frankschool

PAPENDRECHT -  Van 21 tot en met 31 januari zijn de Nationale Voorleesdagen in het gehele land. Ook de Papendrechtse Anne Frankschool doet hier aan mee. Zo werd er afgelopen woensdag op de openingsdag van de "leesweek" op deze school een fantastisch Voorleesontbijt georganiseerd bij de peuters van Pinkeltje, de kleuters en groep 3. Dit ontbijt werd mogelijk gemaakt door de sponsoring van Supermarkt Dirk van den Broek op de Meentpassage. Zo aten de kinderen overheerlijk beschuit, brood, gekookte eitjes en nog veel meer. Het was fijn dat er veel helpende handen van diverse oma's en moeders waren! Tijdens het ontbijt las de juf lekker voor aan de gehele klas. En na afloop lazen enkele aanwezigen nog aan kleine groepjes voor!
 
Na de ochtendpauze hielden de groepen 4 tot en met 8 het jaarlijkse voorleeskampioenschap van de school. In de diverse groepen waren er steeds twee finalisten gekozen en zij gingen in de hal van de school de voorleesstrijd met elkaar aan. De jury, bestaande uit kinderen én leerkrachten, bepaalde dan Nikki uit groep 8 zich een jaar lang voorleeskampioen van de Anne Frankschool mag noemen!
 
Volgende week zullen er nog een aantal opa's en oma's in de klassen voorlezen. Ook andere genodigden komen langs. Verder zal de jongste groep kleuters een bezoekje aan de Papendrechtse bibliotheek brengen. En uiteraard wordt de komende tijd, nog vaker dan normaal, voorgelezen door de leerkrachten in de verschillende groepen. Donderdagmiddag houden de hoogste groepen een onderlinge boekenverkoop waarvoor de animo heel groot is.
 
U begrijpt, de Anne Frankschool besteedt heel veel tijd aan de Voorleesdagen! Want... voorlezen is elke dag een feest!!!
 
 
Op de foto: Lekker ontbijten terwijl je voorgelezen wordt; de kleuters van de Anne Frank smulden er van.          

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.