Veel voorleesactiviteiten bij Wasko

19 januari 2015
Veel voorleesactiviteiten bij Wasko

PAPENDRECHT - Volgende week woensdag starten de voorleesweken. Bij Wasko gaan we op een aantal locaties veel aandacht besteden aan lezen en voorlezen. Zo opent Wasko op donderdag 22 januari op feestelijke wijze op haar locatie  Trossen Los een eigen bibliotheek en bij kinderdagverblijf Maasplein wordt de voorleeshoek officieel geopend. Bij locatie Benjamin gebeurt dit op 12 februari. Dit alles als onderdeel van het project BoekStart – een project dat voorlezen op de opvang stimuleert.
 
Boekstart
Sinds september 2014 is er een officiële samenwerking tussen de regionale bibliotheek AanZet en Wasko. Op de opvanglocaties van Wasko worden goede leesplekken gemaakt, waar kinderen zelf kunnen lezen en voorgelezen kunnen worden. Belangrijk aan die leesplekken is dat kinderen de boeken zelf kunnen pakken om ermee  te spelen of uit te lezen. De bibliotheek geeft ook richtlijnen voor een goede collectie boeken voor alle leeftijden. Iedere locatie krijgt een voorleescoördinator die getraind is in interactief voorlezen. Het is de bedoeling dat die coördinator de andere pedagogisch medewerkers traint en zorgt dat lezen een vast onderdeel van het programma wordt.

Opening bibliotheek in Trossen Los
Alle ouders van Trossen Los worden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van de bibliotheek. Ook Mieke van der Linden, directeur van Wasko, is aanwezig.. De opening vindt plaats op 22 januari om 10.30 uur.  

Opening voorleeshoek Maasplein
Bij kinderdagverblijf Maasplein is de voorleeshoek ingericht, de cursus voorleescoördinator afgerond en nu gaan we aan de slag met ons voorleesplan! Op donderdag 22 januari om 10.00 uur na het voorleesontbijt wordt de voorleeshoek officieel geopend door de kinderen van Maasplein
Een week lang is er een heerlijk ontbijt voor de kinderen van kinderdagverblijf Maasplein. De kinderen mogen deze week in pyjama komen en na het ontbijt wordt er uiteraard voorgelezen in onze mooie voorleeshoek.

Opening voorleesplek Benjamin en In Kannen en Kruiken
Op Benjamin en In kannen en kruiken wordt de voorleesplek 12 februari 2015 officieel geopend door onze directeur Mieke van der Linden. Om 9.30 uur op de locatie In kannen en kruiken en om 10 uur op de locatie Benjamin. De hele dag staan er bij beide locaties activiteiten gepland voor de kinderen in teken van voorlezen en taal.

Wij zouden heel leuk vinden als ook de pers aanwezig is en aandacht besteedt aan deze feestelijke openingen

Nog meer voorleesactiviteiten
Op peutergroep Dikkertje Dap wordt er woensdag 21 januari ’s morgens van 09.15 – 11.00 uur voorgelezen uit het boek Boer Boris. Alle kinderen vanaf 3 jaar zijn uitgenodigd en de kinderen mogen boerderijdieren meenemen. Bij de peutergroep van de Bereboot start de woensdag met een voorleesontbijt samen met de kinderen van de school De Loopplank. Peuterspeelzaal de Wip Wap houdt het voorleesontbijt op donderdagochtend en bij peuterspeelzaal Penseeltje wordt dan de leeshoek feestelijk geopend. In Kannen en Kruiken houdt ook een voorleesontbijt op 21 januari.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.