Vierdeklassers van de Willem op het Binnenhof

22 december 2018
Vierdeklassers van de Willem op het Binnenhof

PAPENDRECHT - Donderdag  20 december gingen leerlingen van  4 mavo van het Willem de Zwijger College van de vestigingen Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam met de bus naar Den Haag.

Daar volgden zij het programma ‘Politiek in vogelvlucht’ bij Prodemos, het Huis voor Democratie en Rechtstaat. Door middel van een interactief programma werden de lessen geschiedenis en maatschappijleer nog eens opgefrist en verlevendigd.
Bezoeken aan de Tweede Kamer en de Ridderzaal hoorden daar natuurlijk ook bij. Vanaf de publieke tribune zagen de leerlingen dat er maar weinig blauwe leren tulpzetels bezet waren. Bovendien viel het op dat Kamerleden bijzonder fanatiek met hun mobiel in de weer waren.
Na een leerzame dag hadden leerlingen nog tijd genoeg om zich voor te bereiden op het Kerstgala van die avond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.