Ontwikkelingen van vrijwilligerswerk Papendrecht: 'Versterken lokale netwerken'

17 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Ontwikkelingen van vrijwilligerswerk Papendrecht: 'Versterken lokale netwerken'

PAPENDRECHT - Het Vrijwilligerspunt Sterk Papendrecht stimuleert en faciliteert organisaties om kennis en ervaringen te delen. Zo zijn ze in 2018 gestart met het organiseren van netwerkbijeenkomsten, een mooie gelegenheid om andere organisaties, hun diensten, mensen, doelgroep en plannen, beter te leren kennen.

In het vervolg hierop gaan ze in 2019 Ontwikkeltafels organiseren rond bepaalde thema’s. Zo kunnen interessante samenwerkingen ontstaan en kunnen samen actuele vraagstukken rondom vrijwilligerswerk besproken en aangepakt worden om er voor te zorgen dat vrijwilligerswerk blijvend wordt versterkt.

Om als vrijwilligerspunt hierin een cruciale rol te kunnen vervullen, is het belangrijk een vinger aan de pols te houden in de Papendrechtse samenleving. Het Vrijwilligerspunt gaat daarom een actief accounthouderschap aan met (vrijwilligers)organisaties en welzijnspartijen die daar behoefte aan hebben. Zo kunnen interessante netwerken ontstaan en kan bijvoorbeeld ook lokaal worden aangesloten op actuele thema’s als jongeren en vrijwilligerswerk, de nieuwe vrijwilliger of inzet vrijwilligers in de informele zorg.

Is er vanuit uw organisatie behoefte aan een regelmatig individueel contact met de coördinatoren van het Vrijwilligerspunt, zodat zij hun dienstverlening beter kunnen afstemmen op uw organisatie? Het Vrijwilligerspunt wil dan samen met u in gesprek gaan en houden u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen en informatie omtrent vrijwilligerswerk, welke voor uw organisatie relevant kunnen zijn. U kunt uw organisatie aanmelden via de onderstaande link.


Aanmelden


Na aanmelding, maakt het Vrijwilligerspunt direct een afspraak voor een eerste (kennismakings-) gesprek.

Tot zover en met een vriendelijke groet, Judith van Gulik & Pauline van der Kraan, de coördinatoren Vrijwilligerspunt Sterk Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.