College van B&W ziet uitdaging voor ontwikkelen nieuw beleid richting jongeren

10 januari 2019 door Hennie van der Zouw
College van B&W ziet uitdaging voor ontwikkelen nieuw beleid richting jongeren

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Naar aanleiding van het recente tv-programma, waarin burgemeester Moerkerke undercover in contact probeerde te komen met bewoners en met name jongeren, hebben studenten van de afdeling Bedrijfskunde van het Da Vinci College op verzoek van PvdA-Papendrecht ook een onderzoek uitgevoerd onder jongeren in Papendrecht.

Het projectplan, geschreven door docenten van het Da Vinci College, gaf de studenten een drie-tal opdrachten mee:
• Breng in kaart wat jongeren bezighoudt en wat ze nodig hebben in Papendrecht
• Breng in kaart wat jongeren op dit moment missen in Papendrecht
• Maak een inschatting van de financiële haalbaarheid van de geïnventariseerde wensen.

80 Studenten hebben zich een aantal weken intensief beziggehouden met het onderzoek. Ze maakten gebruik van diverse bronnen, bestudeerden de achtergronden en gingen in gesprek met o.m. jongeren, bewoners, agenten. Interviews en enquêtes werden afgenomen. Ze maakten gebruik van social media, waaronder snap-chat.

Ze betrokken hun eigen ervaringen als referentie, maar keken ook naar feiten in grote steden als Dordrecht en Rotterdam.

De resultaten werden inmiddels gedeeld en besproken met de mbo-studiegenoten en docenten.
Inzichten en opbrengsten worden aangeboden met een presentatie in de raadzaal van de gemeente Papendrecht.

Deze presentatie werd, na een korte inleiding van docent Koen Vink, verzorgd door de studenten Bedrijfskunde. Een verrassend document, waarin het Papendrechts college van B&W een uitdaging ziet voor het ontwikkelen van nieuw beleid.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.