College Papendrecht neemt afstand van Nashville-verklaring

10 januari 2019 door Hennie van der Zouw
College Papendrecht neemt afstand van Nashville-verklaring

PAPENDRECHT - Naar aanleiding van vragen in de commissie ABZ over de Nashville-verklaring heeft het college de volgende verklaring opgesteld:

"Het college van Papendrecht spreekt zich uit tegen elke vorm van discriminatie en neemt daarmee afstand van de Nashville-verklaring.  Bij binnenkomst in het gemeentehuis vinden wij de tekst van  Artikel 1 van de grondwet: 'Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.'

Wij onderschrijven dit artikel vanzelfsprekend ten volle. Iedere inwoner van Papendrecht telt even veel mee, ongeacht geloof, afkomst of geaardheid.
Daarnaast vindt het college het, vanuit het oogpunt vrije meningsuiting, niet aan hem om anderen op te leggen hoe om te gaan met verklaringen van derden.
Het advies van het college is daarom om te handelen vanuit eigenstandigheid en niet vanuit incidenten. Wij zijn dan ook geen voorstander van het hijsen van de regenboogvlag naar aanleiding van de Nashville-verklaring op zich. Het is in onze ogen krachtiger om jaarlijks op coming out dag, 11 oktober, de regenboogvlag te hijsen.”

Hiertoe zal een raadsvoorstel worden opgesteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.