Regenboogvlag wappert bij De Morgensterkerk

09 januari 2019
Regenboogvlag wappert bij De Morgensterkerk

PAPENDRECHT - Zoals inmiddels bij iedereen wel bekend is er hevige commotie ontstaan vanwege de Nashville-verklaring. Een (klein) deel van christelijk Nederland wilde voor haar eigen achterban een statement maken hoe de bijbel en christenen tegen homosexualiteit moeten aankijken, maar had de ontstane commotie niet zien aankomen.

Ook binnen christelijk Nederland wordt er verschillend tegenaan gekeken en leidt het tot soms felle discussies. Nederlanders die zich tolerant noemen, blijken ineens niet meer zo tolerant te zijn.

Ook in Papendrecht gaat deze discussie niet voorbij. De Morgensterkerk wil ook graag een duidelijk statement maken, en heeft de regenboogvlag bij de kerk gehesen.

Op hun Facebookpagina geven ze aan: "Naar aanleiding van alle commotie rond de Nashville-verklaring willen we laten zien dat we een kerk willen zijn voor ieder kind van God".

In de dienst van aanstaande zondag gaat ds. Piet van Die in op alle commotie van de afgelopen week.

Piet van Die: "In de preek zal ik ingaan op de pijn die de verklaring heeft veroorzaakt - bij homo's, transgenders én hetero's. Maar ook op de harde taal die zij heeft uitgelokt. We zingen het prachtige lied 'Ongestraft mag liefde bloeien' als uiting van geloof dat Gods hart groter is dan de hokjes die mensen timmeren. En we zoeken naar hoopvol perspectief. Iedereen die verwond is door harde en gesloten taal, kom zondag bij ons schuilen!"

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.