Krijn Donk, Henk Vlot en Henk Swijnenburg schaatsen 200 km voor Traveling Light

08 januari 2019
Krijn Donk, Henk Vlot en Henk Swijnenburg schaatsen 200 km voor Traveling Light

PAPENDRECHT - Het Traveling Light schaatsteam maakt zich weer op om eind januari naar de Weissensee in Oostenrijk te gaan. Op dinsdag 29 januari a.s. zullen Krijn Donk (Papendrecht), Henk Vlot (Oud-Alblas) en Henk Swijnenburg (Bleskensgraaf) daar de tweehonderd kilometer lange toertocht schaatsen. Wat zeker niet onvermeld mag blijven is dat Adrie Swijnenburg (Bleskensgraaf) meegaat voor support en verzorging.

Het team bereidt zich jaarlijks voor door vanaf begin oktober wekelijks te trainen op de ijsbaan in Breda. Of er persoonlijke records gebroken gaan worden hangt erg af van de weersomstandigheden en de kwaliteit van het ijs. De laatste paar jaren was de temperatuur op de dag van de toertocht boven nul en dan wordt het ijs al snel te zacht om hard te kunnen rijden. Aan deze sportieve prestatie wordt ook dit jaar weer een goed doel gekoppeld, namelijk een bouwproject voor de uitbreiding van een christelijk rehabilitatiehuis voor verslaafden in Moldavië.

Moldavië behoort tot de armste landen van Europa en alcohol- en drugsverslaving is een groot probleem. Gelukkig is er effectieve hulpverlening vanuit een christelijke visie. In het dorp Falesti is een Teen Challenge opvangcentrum voor mannen en vrouwen. Het centrum is grotendeels zelfvoorzienend, er worden groenten en fruit gekweekt en dieren gehouden. Het aantal bedden moet nodig uitgebreid worden en daarvoor is steun van buitenaf van harte welkom. Het bestaande huis zal worden uitgebreid met een tweede etage.

Een flink bouwproject, dat voor een deel door de mannen in het programma zelf zal worden uitgevoerd. Velen van hen hebben een achtergrond in de bouw.
Wie het team in hun sportieve topprestatie wil sponsoren kan rechtstreeks een gift overmaken op bankrekening NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van: WEISSENSEE of een toezegging mailen naar krijncora@kpnmail.nl

Voor meer informatie, zie www.traveling-light.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.