Sam IJzerman zwemt op Nederlands Kampioenschap

24 december 2018 door Hennie van der Zouw
Sam IJzerman zwemt op Nederlands Kampioenschap

PAPENDRECHT - De laatste grote wedstrijd van 2018 was het Open Nederlandse Kampioenschap Zwemmen op de korte baan, d. w. z. in het 25 meterbad, in Tilburg. Om aan dit kampioenschap te mogen deelnemen moeten zwemmers aan door de KNZB vastgestelde limieten voldoen, deze limieten zijn redelijk streng dus een zwemmer die zich plaatst heeft al een prestatie van formaat geleverd.
Sam IJzerman van de Geul, zwemmend in de categorie meisjes senioren, had zich op de 50 en de 100 vrij geplaatst. Omdat er bij dit kampioenschap alleen in de categorie dames (en de categorie heren) gezwommen wordt, zwemmen alle leeftijdscategorieën door elkaar en zijn er dus per programmanummer veel deelnemers.

Op de 50 vrij veroverde Sam een 62e plaats en op de 100 vrij zwom ze naar een 87e positie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.