Indrukwekkende tiende Lichtjestocht door Papendrecht

21 december 2018
Indrukwekkende tiende Lichtjestocht door Papendrecht

PAPENDRECHT - Voor de tiende keer werd vandaag, vrijdagavond 21 december in Papendrecht het Lichtjesfeest georganiseerd, een jubileum.

Het was ook dit jaar weer een sfeervolle optocht vol muziek, zang en kerstoptredens, waarin kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s door het Papendrechtse centrum liepen. Alle kinderen ontvingen een gratis lichtje in de vorm van een hart, dat in verschillende kleuren licht gaf. Er stonden 2000 hartjes klaar, die allemaal waren uitgedeeld.

Het thema was: 'Op weg naar Bethlehem'. Langs de route stonden houten wegwijzerpijlen die waren verlicht, zodat de route nog duidelijker werd. Er waren meer taferelen te zien dan de voorgaande jaren, zoals de wijzen uit het oosten, Jozef en Maria met de kribbe, Koning Herodes, Maria en Elizabeth en de herders met een aantal schapen.

Nieuw was ook dat iedereen zich bij 'Bethlehem' moest laten inschrijven. Dit gebeurde op een grote rol papier. Na afloop kregen alle deelnemers een heerlijke beker warme chocolademelk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.