Eliza Faas wint bekerwedstrijd Distance Controll

19 november 2018
 Eliza Faas wint bekerwedstrijd Distance Controll

PAPENDRECHT - De Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht heeft dit weekend een  bekerwedstrijd Distance Controll gehouden op het terreintje Hondendome. Het weer zat de hondensporters  mee. Een selectie van 12 baasjes met honden nam deel aan de wedstrijd en mocht op deze ochtend laten zien hoe goed de honden de commando’s aangeleerd hadden, alle deelnemers kregen de kans om alle oefeningen los uit te voeren. Na afloop werd ieder zonder het behaalde resultaat naar huis gestuurd, de honden kregen na deelname een kluifje v/d Vereniging.

De uitslag wordt bekend gemaakt via de media en is zo  uiterst spannend voor iedereen.

Distance Controll één van de moeilijkste onderdelen van “Sport en Spel”, waarin het vooral gaat om de concentratie van baas en hond. Het zijn oefeningen die de hond moet verrichten in een onbepaalde tijd, het gaat om rust en om het geven van de juiste commando’s op het goede moment, géén stress, ieder krijgt de kans om de hond zijn commando’s op te laten volgen.

Het Volgen Links en Rechts, Halt/Sta; het commando Zit, het commando Af/Down.Het Voorkomen en Aan de voet; Het commando Blijven op de daarop aangewezen plaats; Het commando Voor-Uit. De hond wordt 10 mtr. vooruit gestuurd en moet naar een vak en krijgt op afstand het commando Af/Down daarna wordt de oefening afgesloten met het voorkomen (de hond zit hierbij voor de baas) daarna aan de voet (de hond gaat hierbij links aan de voet zitten).

Verder wordt er gekeken naar het algemeen appél over de hond en het gedrag van de hond tijdens het lopen van het parcours over het gehele veld.

Geen van de honden behaalde de maximale 300 punten, verschillende waren er dicht bij. Er wordt  streng beoordeeld als de hond plast of poept tijdens het aflopen van het parcours van de commando’s.
Bij de V.V.H.P. wordt de hond niet gediskwalificeerd maar krijgt flink wat strafpunten mee, iedere hond moet immers goed uitgelaten zijn voordat ze beginnen.

De volledige uitslag van de bekerwedstrijd Distance Controll 18 November 2018

01. Eliza Faas met haar hond Timo (294 pnt.)
02. Leendert Smit met zijn hond Erin (291 pnt.)
03. Ingrid den Uijl met haar hond Seamus (283 pnt.)
04. Paul Hersman met zijn hond Lucky (279 pnt.)
05. Nathalie Zwart met haar hond Beau (263 pnt.)
06. Rob Klaassen met zijn hond Roxy (262 pnt.)
07. Jill de Bruin met haar hond Guusje (242 pnt.)
08. Saskia met haar blinde hond Tessa (216 pnt.)
09. Ronald Hagemeijer met zijn hond Droef (192 pnt.)
10. Susanne de Jager met haar hond Gucci (170 pnt.)
11. Tamara Lagendijk met haar hond Tohjan (110 pnt.)
12. Carolien Meijer met haar hond Kato (33 pnt.)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.