In memoriam: Piet Kaptein

18 december 2018
In memoriam: Piet Kaptein

PAPENDRECHT - Op zondag 16 december is de bekende Papendrechter Piet Kaptein op 78-jarige leeftijd overleden na een kort, maar hevig ziekbed.

Piet Kaptein was vooral bekend als wethouder in de gemeente Papendrecht, waar hij tot 1994 namens het CDA zat. Verder was hij jarenlang leraar Nederlands op De Lage Waard aan de Vijzellaan.

Piet Kaptein was erg actief bij de Culturele Raad Papendrecht. Naast zijn bestuurstaak als penningmeester schreef hij iedere week voor de website van de Culturele Raad boekverslagen in zijn eigen rubriek Piet Kapteins Cultuurmix.

De Culturele Raad meldt op hun website:

"Met veel plezier en warmte denken we aan Piet. Hij heeft zich vele jaren met grote toewijding en enthousiasme ingezet voor de cultuur en het cultuurbeleid in Papendrecht. Piet was een actief lid van de CRP; hij schreef persberichten, maakte de Cultuurmix en hij was zeer betrokken bij de culturele activiteiten die door de diverse secties werden uitgevoerd. Of het ging om een lezing, het Papendrechts dictee, exposities of de koffieconcerten, altijd kwam Piet zijn oor ten gehore leggen. Groot was het gemis tijdens de PUP weken, naar wij dachten door een flinke griep, maar dit bleek anders.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden, we wensen hen veel sterkte voor de komende tijd. Onze grijze eminentie laat ons achter met dierbare herinneringen".

De uitvaart vindt plaats op vrijdag 21 december.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.