Twee zwemmers van de Geul bij Nationale Junioren en Jeugdkampioenschappen.

17 december 2018 door Hennie van der Zouw
Twee zwemmers van de Geul bij Nationale Junioren en Jeugdkampioenschappen.

PAPENDRECHT - Het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven was dit jaar het decor voor de Nationale Junioren en Jeugdkampioenschappen zwemmen korte baan. De wedstrijd werd gezwommen in het 25 meterbad en om deel te mogen nemen moeten de zwemmers aan door de KNZB gestelde limieten voldoen. Plaatsing voor deze kampioenschappen is dus al een prestatie op zich.

Voor de Geul had Laura ´t Lam zich in de categorie meisjes junioren 2 geplaatst op de 50 vrij en de 100 vrij.  Als eerste zwom ze de 50 vrij en haalde daar een 24e plaats. Op de 100 vrij zette Laura een PR op de klokken, ze schoof enkele plaatsen omhoog ten opzichte van haar inschrijfpositie en werd 18e.
In de categorie jongens junioren 2 had Aaike de Tender zich weten te plaatsen voor de 100 school en de 200 school. Op de 100 school werd hij 18e en op de 200 school tikte hij als 17e aan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.