Molenstichting SIMAV lanceert lesbrief voor basisscholen

19 november 2018
Molenstichting SIMAV lanceert lesbrief voor basisscholen

ALBLASSERWAARD - Basisscholen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden ontvangen deze maand een lesbrief over molens van deze twee streken. Door middel van deze lesbrief worden leerlingen van groep zeven en acht basiskennis bijgebracht over molens, hun functie en hun verleden.

Molenstichting SIMAV onderstreept hiermee het belang van bekendheid met deze eeuwenoude machines.

Al 62 jaar zet de stichting zich in voor het behoud van haar molens. Om de instandhouding te waarborgen is het belangrijk de jeugd enthousiast te maken deze taak in de toekomst over te nemen.
De lesbrief bevat een werkboek met daarin opdrachten en een informatief filmpje.
Aansluitend wordt de mogelijkheid geboden klassikaal een molen te bezoeken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.