BMN De Klerk bouwt de nieuwe gemeentewerf van Papendrecht

06 december 2018 door Hennie van der Zouw
BMN De Klerk bouwt de nieuwe gemeentewerf van Papendrecht

PAPENDRECHT - In 2019 realiseert Papendrecht een nieuwe gemeentewerf en een nieuw afvalbrengstation die voldoen aan alle huidige eisen. De inwoners van Papendrecht krijgen een vernieuwde voorziening aan de Willem Dreeslaan waar ze straks weer jaren gebruik van kunnen maken.

De gemeente Papendrecht heeft na een zorgvuldig doorlopen aanbestedingsproces de bouw van de gemeentewerf gegund aan bouwbedrijf BMN De Klerk. Projectleider Melle van Dijk: ‘We denken met deze ervaren bouwer uit de regio een goede partij te hebben gevonden die voor ons de nieuwe gemeentewerf gaat bouwen. BMN De Klerk heeft in de aanbesteding aan al onze voorwaarden kunnen voldoen waardoor we, zoals het zich nu laat aanzien, binnen de oorspronkelijke planning blijven en er van uitgaan dat we in het eerste kwartaal van 2020 kunnen verhuizen.’

BMN De Klerk is blij verrast met de gunning. Directeur Peter Huizer van BMN De Klerk: ‘Deze opdracht wilden we heel graag binnenhalen. Dit is namelijk echt werk dat ons past. Met elkaar gaan we een mooi en duurzaam pand bouwen.’ Het gebouw wordt  voorzien van ongeveer 270 zonnepanelen. Gezien de verwachte levertijden van materialen en beschikbaarheid van de bouwer zal de bouw van de gemeentewerf net voor de zomer van 2019 starten.

Wethouder Arno Janssen: ‘Ik ben vooral heel blij dat wij dit mooie project gaan uitvoeren met een bouwer uit de regio, die met ons mee denkt in alternatieven en op het gebied van duurzaamheid goede kennis van zaken heeft.’ Volgens de wethouder wordt het een van de duurzaamste en mooiste gemeentewerven van Nederland.

Naast de gemeentewerf wordt ook het afvalbrengstation door HVC vernieuwd. Sinds 1 oktober jl. is het afval-brengstation van Papendrecht gesloten. Inwoners van Papendrecht kunnen tijdelijk met hun grote afval terecht In Dordrecht op de locatie van HVC aan de Baanhoekweg. Het afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan is inmiddels leeggeruimd en bouwrijp gemaakt. Half november is HVC gestart met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het ontgraven van het bouwvlak en de aanleg van de riolering waarna de bouw rond de jaarwisseling kan starten. Als grote vorstperiodes uitblijven zal het afval- brengstation binnen de planning in gebruik kunnen worden genomen per 1 mei 2019.      

Op de foto de ondertekening. (Foto: Richard van Hoek.)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.