Drechtstreek ook tegen Tricht gelijk

03 december 2018 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek ook tegen Tricht gelijk

PAPENDRECHT - Net als een week eerder moest Drechtstreek tevreden zijn met een punt, nu na een gelijkspel tegen Tricht. Tien minuten voor het eind van de wedstrijd stond de ploeg nog met 3-1  voor maar een keihard werkend Tricht wist in die periode nog twee keer te scoren.  

Al na zeven minuten scoorde Rick Lodder namens Drechstreek de 1-0 met een hard schot over rechts. Beide ploegen leken wat gehaast te spelen hetgeen niet altijd even fraai voetbal opleverde maar door de strijdlust was er voor het publiek genoeg te beleven. Er ontstonden wederzijds meerdere kansen. Zo kon Drechtstreek doelman Joris Moesman een hard schot van Rick van Gameren keren en aan de andere kant kopte Ton Groffen net over. Halverwege de eerste helft was het namens Tricht Marijn Bransen die de gelijkmaker achter Joris Moesman plaatste op aangeven van Pepijn Lambregts. Bijna nam Drechtsteek opnieuw de leiding door een keiharde knal van de goed spelende Jorn van Drimmelen maar zijn schot  kon door Trichts doelman Nicky Janssen nog net via de paal worden weggewerkt. Op slag van rust bracht Rick Lodder zijn team weer op voorsprong en zo werd de rust bereikt met een 2-1 tussenstand.

Een kwartier na rust was Yunus Ekiz heel dicht bij een derde Drechtstreek doelpunt maar nadat hij de keeper goed had omspeeld schoot hij van dichtbij de bal over het doel. In de 68ste minuut kon iedereen genieten van een prachtige goal van Ties van Aggelen die de bal uit een voorzet over links met een zeer fraaie volley achter doelman Janssen wist te plaatsen (3-1).

De punten voor Drechtstreek leken binnen te zijn maar toen toonde Tricht dat het zich niet wenste over te geven. Met de jeugdige Björn Bambacht als verse kracht toonde Tricht een enorme veerkracht. In de 81ste minuut scoorde Pepijn Lambregts de 3-2  uit een scrimmage en vier minuten later kopte verdediger Rick van Gameren de gelijkmakende 3-3 binnen.

Zo verspeelde Drechtstreek in de laatste tien  minuten zijn voorsprong en moest het tevreden zijn met slechts één punt in  aanloop naar de plaatselijke derby tegen Papendrecht op 8 december. Die wedstrijd op het Slobbengors begint om 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.