Tweede ronde Regiocompetitie voor de Geul

03 december 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In Papendrecht werd afgelopen zaterdag de tweede ronde in de Regiocompetitie gezwommen. Helaas kon de Geul niet in de sterkste opstelling aan de start komen omdat een aantal zwemmers zich ziek had moeten melden. De overige zwemmers zwommen voor wat ze waard waren en het resultaat was daarnaar. Er werden flink wat persoonlijke records gezwommen met als uitschieter Lois van Valen, die in de categorie meisjes junioren 3 op de 200 vrij maar liefst 20 seconden van haar beste tijd afhaalde. Het leverde haar een mooie 6e plaats op.

De middag begon met een aantal estafettes. Op de 4x50 wissel gemengd voor de jongste zwemmers pakte het Geulteam met Thijn Versloot, Donna Verhoef, Jesper van Tilburg en Marie-Elise Verschoor een 4e plaats. Laura ’t Lam, Evi Kleijn, Salomé van Loo en Dan Kleijn zwommen naar een 5e plaats op de 4x50 vrij meisjes jeugd. Op de 4x50 wissel meisjes junioren bleek maar weer eens dat een estafette zwemmen ook betekent dat alles technisch moet kloppen en het Geulteam met Donna Verhoef,

Daphne van Tilburg, Laura ’t Lam en Lois van Valen deed dat als beste en pakte zo het goud.

Bij de dames zwom Sam IJzerman naar een 5e plaats op de 200 rug, een 6e plaats op de 50 vlinder en een 2e plaats op de 200 vrij. De overige wedstrijdpunten kwamen op naam van Debra de Lange en Zoë van Gool. Bij de heren zwom juniorenzwemmer Aaike de Tender op de 200 school de punten bij elkaar, op de 200 vrij tikte Max Muller als 11e aan, op de 50 vlinder werd hij 10e.

Esmée Roodenburg zorgde met een 2e plaats op de 100 wissel bij meisjes senioren voor belangrijke punten, de overige punten kwamen van Faustine Mussig. Op de 50 school voegde Esmée hier nog een 4e plaats aan toe. Bij de jongens zwom Brandon Groeneveld een PR op de 100 wissel en ook op de 50 school verbeterde hij zich. Erik Verhagen liet op de 50 school ook een PR noteren.

Salomé van Loo, Daphne van Tilburg en Dana Kleijn zwommen op de 100 wissel bij meisjes jeugd alle drie naar een PR. Salomé liet ook op de 100 school een PR noteren. In de categorie jongens junioren 4 zwom Tjomme de Tender op de 100 wissel maar liefst 10 seconden van zijn beste tijd af en Dylan Groeneveld verbeterde eveneens zijn tijd.

Ook in de categorie jongens junioren 2 kwamen Tjomme en Dylan een de start. Op de 50 vlinder zwommen beiden een PR en Tjomme pakte de 6e plaats. Op de 200 vrij werd Tjomme knap 3e in een PR en Dylan pakte de 5e plaats.

Laura ’t Lam zwom op de 200 vrij meisjes junioren 3 in een mooi PR naar de 3e plaats, op de 50 vlinder werd ze 5e en de 4e plaats op deze afstand was voor Lois van Valen.

De jongste zwemmers kwamen aan de start voor de 50 vlinder en de 100 vrij. Donna Verhoef was in vorm en pakte zowel op de vlinder als op de vrij het zilver, beide keren in een flink PR. De overige wedstrijdpunten kwamen op naam van Marie-Elise Verschoor. Bij de jongens zwom Paul Ruitenberg voor de eerste keer 50 vlinder en bracht het er prima vanaf, op de 100 vrij zette hij een flink PR op de klokken. Thijn Versloot werd 8e op de 100 vrij.

De afsluitende estafettes verliepen ook zonder problemen voor de Geul. Op de 4x50 wissel dames zwommen Debra de Lange, Faustine Mussig, Esmée Roodenburg en Sam IJzerman naar een knappe 3e plaats. Tjomme de Tender, Dylan Groeneveld, Aaike de Tender en Brandon Groeneveld sloten de wedstrijd af met een 7e plaats op de 4x50 vrij.