PAB pleit voor openbaar toilet op winkelcentrum Westpolder

01 december 2018
PAB pleit voor openbaar toilet op winkelcentrum Westpolder

PAPENDRECHT - Naar aanleiding van de renovatie van het winkelcentrum Westpolder heeft het PAB het onderwerp “openbare toiletten” op de agenda gezet.dat op donderdag 30 november in de commissievergadering werd behandeld.

Het blijkt dat heel veel mensen tijdens het winkelen behoefte hebben aan het kunnen bezoeken van een openbaar toilet. Statistisch gezien zijn er in onze gemeente ongeveer 3500 inwoners die door lichamelijke ongemakken zelfs meer dan gemiddeld een toilet nodig hebben.

Het PAB heeft al eerder aangegeven dat samen met de renovatie van het winkelcentrum Westpolder aldaar een openbaar toilet gemaakt had kunnen worden. De andere politieke partijen steunden het idee om in dat winkelcentrum een openbaar toilet te maken.

Het college gaat dit idee met de winkeliers bespreken en zal daar waar een dergelijk probleem van openbare toiletten speelt een stimulerende rol spelen. De gemeente kan financieel niet alleen een dergelijke voorziening in stand houden, de winkeliers zullen ook een bijdrage moeten leveren.

Tevens zal de gemeente de app HogeNood onder de aandacht brengen. Hiermee kan men zien waar toiletten zijn en op welke afstand. Bij bestaande openbare toiletten zal naar een wegbewijzering gekeken worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.