39 leerlingen presenteren ideeën om Papendrecht socialer, veiliger en kindvriendelijker te maken

30 november 2018 door Hennie van der Zouw
39 leerlingen presenteren ideeën om Papendrecht socialer, veiliger en kindvriendelijker te maken

PAPENDRECHT - Donderdagmiddag 29 november. Een afgeladen raadzaal. Dan moet er iets bijzonders aan de hand zijn. En inderdaad: 39 leerlingen presenteerden hun ideeën om Papendrecht socialer, veiliger en kindvriendelijker te maken.

De kinderen hadden duidelijk goed nagedacht over vragen als: wat hebben jullie opa's en oma's nodig om zo lang mogelijk in hun eigen huis te kunnen blijven wonen? En: hoe maken we de volwassen inwoners van Papendrecht nóg bewuster van de klimaatproblemen waar wij als kinderen straks mee te maken gaan krijgen? Hoe ziet een sociaal mens eruit en hoe word ik dat? En hoe kan ik andere kinderen helpen die het moeilijk hebben? Bepaald geen makkelijk te beantwoorden vragen!

De gemeente is nieuwsgierig naar hoe kinderen en jongeren naar Papendrecht kijken. Leerlingen komen niet alleen met verfrissende ideeën over bijvoorbeeld speelplekken, verkeerssituaties, zwerfafval , activiteiten voor kinderen en jongeren, maar denken ook mee over grote vraagstukken als klimaatadaptatie, armoede, discriminatie en eenzaamheid. De gemeente gaat samen met de kinderen bekijken welke ideeën voor meerdere inwoners zinvol zijn en uitgevoerd kunnen worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.