Drechtstreek pakt een punt bij Pelikaan

26 november 2018 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek pakt een punt bij Pelikaan

PAPENDRECHT / ZWIJNDRECHT – Na de nuttige overwinning op Woudrichem een week eerder speelde Drechtstreek zaterdag gelijk tegen Pelikaan. In een spannende wedstrijd waarin Pelikaan er niet in slaagde om meer dan een keer te scoren kon men bij Drechtstreek niet anders dan tevreden zijn met de puntendeling.

Vanaf het begin van de wedstrijd viel opnieuw de werklust van Drechtstreek op. Er werd geknokt voor elke bal en het tempo zat er bij beide ploegen goed in. Na zeven minuten  moest scheidsrechter Lennaert de Looze het spel al onderbreken voor een blessurebehandeling van Mark Kunst. Die leek toen al uit te vallen met een hamstring blessure maar kwam na enkele minuten toch weer het veld in. Pelikaan speelde zeer aanvallend voetbal dat resulteerde in enkele goede kansen voor Nick de Veij en Jordy van Buren maar Joris Moesman wist alle doelpogingen af te weren.

Na een kwartier moest Mark Kunst toch geblesseerd worden vervangen door Jillroy Ruiz. Een paar minuten later liet de als spits opererende Ties van Aggelen (19) zien dat coach Bart Toom hem terecht een basisplaats had gegeven. Zijn goede schot werd echter gekeerd door doelman Jeroen de Veij. De aanvallen en doelpogingen van beide elftallen bleven elkaar in flink tempo op volgen. Zo wist Joris Moesman een prima schot van Erwin van Dis te keren en kon een corner voor het andere doel niet worden afgerond.

En toen, in de 24ste minuut, leidde het snelle handelen van Ties van Aggelen tot een fraai eerste doelpunt. Hij ontsnapte op tempo aan de verdediging en wist doelman De Veij te passeren. Tot veler verrassing stond Drechtstreek toen met 0-1 voor. Pelikaan probeerde zich terug te knokken maar was in de afronding vaak erg slordig. De gelijkmaker leek op komst na een reeks prima aanvallen van Zwijndrechtse zijde maar de bal wilde er niet in. Op slag van rust kwam Drechtstreek goed weg toen de bal die via Ton Groffen op de eigen paal kwam door Dion Warner kon worden weggewerkt. 
Na rust was het spelbeeld nauwelijks anders dan ervoor. De aanvallen volgend elkaar in behoorlijk tempo op en nu was het Jillroy Ruiz die dicht bij een doelpunt was. Na een kwartier moest ook Dion Warner geblesseerd naar de kant en zijn vervanger was Job van Vliet. Pelikaan bleef op zoek naar de gelijkmaker maar kon zichzelf alleen verwijten dat vrijwel alle doelpogingen mislukten doordat ballen net over of naast gingen.

Drechtstreek keeper Joris Moesman kreeg zo veel werk te verrichten dat hij steeds beter in de wedstrijd kwam te zitten. Toch kwam de gelijkmaker er in de 71ste minuut van de voet van Rowdy Nossent. Pelikaan zette daarna nog meer aan om de winnende goal te scoren maar dat lukte niet. Te vaak waren de doelpogingen niet zuiver genoeg en de ploeg speelde steeds gehaaster en onzuiverder. Tussen de ruime hoeveelheid Zwijndrechtse aanvallen door wist Ties van Aggelen andermaal gevaarlijk te worden voor het doel van Jeroen de Veij maar hij slaagde er niet in om te scoren. Kort voor het einde was de ingevallen Joey d’Haan heel dicht bij een doelpunt maar zijn afronding mislukte jammerlijk.

Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Looze heerste bij de ploeg van Drechtstreek opluchting over het behalen van één punt tegen de tegenstander waar het al jaren geen enkele punt heeft weten te behalen. Komende zaterdag treedt Drechtstreek thuis aan tegen Tricht dat zaterdag won van Woudrichem. Aanvang van die wedstrijd in het Oostpolderpark is 14:30 uur.  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.