Zaterdagmiddag kan Laurens Leeuwenhoek voor PKC zijn 950e Korfbal Leaguegoal maken

21 november 2018 door Hennie van der Zouw
Zaterdagmiddag kan Laurens Leeuwenhoek voor PKC zijn 950e Korfbal Leaguegoal maken

PAPENDRECHT - Veertien goals. Zo weinig scoorde PKC nog nooit in een Korfbal League wedstrijd. Maar tegen Fortuna ging het (net als vorig seizoen) vorig weekend helemaal mis. Misschien komt de komende thuiswedstrijd tegen DOS'46 daarom wel helemaal niet zo ongelegen en kan PKC zich revanceren.

De Nijeveners hebben weliswaar een goede vorm te pakken (winst op LDODK en nipt verlies tegen TOP), maar PKC-coach Daniel Hulzebosch treft z'n oude ploeg en misschien leidt dat gegeven wel genoeg af van de zeperd waar PKC in Delft tegenaan liep.

In deze komende derde speelronde lijkt de kans groot dat er een aantal mijlpalen bereikt gaan worden. Zaterdagmiddag kan Laurens Leeuwenhoek voor PKC zijn 950e Korfbal Leaguegoal maken, hij is nog één doelpunt verwijderd van dit mooie aantal en dus ook hard op weg naar de 'Club van 1000'.

Naast Daniel Hulzebosch treft Maaike Steenbergen van PKC natuurlijk ook haar oude club. Bij DOS'46 schopte ze het onder Hulzebosch tot international, maar sinds haar overstap naar PKC heeft ze haar oude niveau nog maar mondjesmaat weten te halen. Overigens kampt Steenbergen met een kuitblessure, waardoor ze de verloren wedstrijd tegen Fortuna aan zich voorbij moest laten gaan.

Speelt Steenbergen wel, dan treft ze mogelijk haar voormalige ploeggenote Geertje Hoekstra. Zij is - met verder talenten Fenna de Jong, Kim Petersen en Nienke Hintzbergen - verreweg de meest ervaren speelster bij DOS'46 en maakte alles al mee.

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.