Stempels geplaatst ter ondersteuning van de galerijvloeren van de Sterflat

20 november 2018
Stempels geplaatst ter ondersteuning van de galerijvloeren van de Sterflat

PAPENDRECHT - De galerijen van de Sterflat aan de Vrijheer van Eslaan worden in verband met de geconstateerde betonrot met zogenaamde stempels ondersteund. Dit heeft maandag 19 november de Vereniging van Eigenaren aangekondigd.

Het neerzetten van deze stempels is een maatregel die nu genomen moet worden om de constructieve veiligheid van de flat te waarborgen, zo zegt een woordvoerder van Winter VvE Groep. 

Winter VvE Groep uit Hendrik Ido Ambacht is de VvE beheerder van de Sterflat in Papendrecht.

De Sterflat is inmiddels ongeveer vijftig jaar oud. De flat is gebouwd in de jaren zestig van de vorige eeuw en bestaat uit 220 woningen.

Bij onderzoek is aan de galerijen en balkons betonrot vastgesteld. In overleg met de Gemeente Papendrecht is besloten om daarom alle galerijen te gaan onderstempelen. Dat zijn ongeveer 1.400 stempels. Maar zo wordt het draagvermogen ondersteund en de veiligheid gewaarborgd.

Het plaatsen van deze stempels wordt in deze en komende week uitgevoerd.

Deze plaatsing gaat helaas gepaard met overlast voor de bewoners van het complex. De stempels zullen moeten blijven staan tot het moment dat de galerijen zijn gerenoveerd en de veiligheid opnieuw is aangetoond.

Er wordt momenteel door een werkgroep, bestaande uit een aantal leden van de Vereniging van Eigenaren, bouwkundig experts en de VvE beheerder (Winter VvE Groep uit Hendrik Ido Ambacht), gewerkt aan een herstelplan en de financiering hiervan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.