In memoriam Pieter van den Berg

21 november 2018
In memoriam Pieter van den Berg

PAPENDRECHT - Op dinsdag 20 november is de bekende Papendrechtse fotograaf Pieter van den Berg op 55-jarige leeftijd overleden. Hoewel hij al geruime tijd ziek was, bleef hij tot het laatst toe opgewekt en klaagde hij niet over zijn situatie.

Pieter van den Berg heeft van 2010 tot 2017 foto's gemaakt voor Papendrecht.net en was de afgelopen jaren ook fotograaf voor het Papendrechts Nieuwsblad, RTV Papendrecht en de gemeente Papendrecht.

Pieter van den Berg was ook actief als vrijwilliger voor velerlei Papendrechtse organisaties. Een activiteitenmiddag voor de ouderen uit het plaatselijke zorgcentrum, een voetbaltoernooi voor de jeugd of een zwemmiddag voor de kinderen van Bij Bosshardt. Pieter van den Berg organiseerde het allemaal.

Door ziekte was hij arbeidsongeschikt, maar hij hield er absoluut niet van om thuis te zitten. Zo gaf hij een aantal jaren gelden aan: ‘Als vrijwilliger kan ik mijn dagen toch zinvol besteden. Bovendien is het heel fijn om te zien dat je met al je inspanningen jong en oud op één of ander manier blij kan maken.’ Het is lichamelijk soms best zwaar, maar gelukkig ondersteunt zijn vrouw Nelleke hem: ‘Zij vindt het net zo leuk als ik!’ Ook geestelijk kan het werk zijn tol eisen, door de schrijnende verhalen die Pieter hoort. ‘Het raakt me echt als ik hoor dat iemand weken lang zonder gas, water en licht heeft gezeten. Maar meer dan een luisterend oor bieden of doorverwijzen naar een instantie kan ik als vrijwilliger niet doen. Ik hoop maar dat, dat genoeg is.’

De uitvaart van Pieter is op zaterdag 24 november om 13.00 uur in de Biesbosch aula van Crematorium Essenhof aan de Nassauweg 200 in Dordrecht. Aansluitend is er gelegenheid tot condoleren en samenzijn in de koffiekamer van het crematorium.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.