Ambulancepost in Papendrecht is klaar voor de toekomst

20 november 2018
Ambulancepost in Papendrecht is klaar voor de toekomst

PAPENDRECHT - Sinds deze maand heeft Papendrecht een nieuwe ambulancepost aan de Vliedberg, in het ‘Land van Matena’, een nieuwe bedrijvenlocatie langs de A15. Deze post is de hoofdvestiging van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid.

De ambulancepost werd geopend door directeur Hans Janssen, burgemeester Aart-Jan Moerkerke en, namens de Dienst Gezondheid & Jeugd, door Geraldo Janssen. Het pand heeft vijf deuren waaruit de ambulances kunnen wegrijden, een garage met wasplaats, een personeelsverblijf en kleedruimtes, waardoor het klaar is voor de toekomst.
Doordat de vraag naar ambulancezorg elk jaar toenam, werd de vorige ambulancepost aan de Kattestaart, na vijftien jaar te klein. Ook gezien het feit dat het oude pand, dat gehuurd werd, geen mogelijkheden tot uitbreiding had. Het nieuwe pand is op de groei gebouwd. En voor het eerst in de geschiedenis van de ambulancezorg is deze in eigendom.

Het is efficiënt gebouwd, waardoor de door de overheid en zorgverzekeraars voldane kosten, niet hoger werden dan noodzakelijk, wat weer een gunstig effect heeft op de hoogte van te betalen belasting en de verschuldigde premie voor de zorgverzekering.

De nieuwe locatie van de ambulancepost zorgt voor een betere spreiding van ambulances over de regio. Vanuit de strategisch gelegen post kunnen de aldaar gestationeerde ambulances snel de A15 bereiken om de zuidrand van de Alblasserwaard te bedienen. Ook Sliedrecht is nu sneller bereikbaar.

Om te voorkomen dat Alblasserdam en Molenwaard door de langere aanrijroute vanuit Papendrecht door de ambulances niet snel genoeg bereikt worden, is er net buiten Streefkerk een aparte satellietpost gevestigd voor één ambulance.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.