Drechtstreek wint van Woudrichem

19 november 2018 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek wint van Woudrichem

PAPENDRECHT - Na vier nederlagen op rij is Drechtstreek er in geslaagd om die reeks om te buigen naar een winstpartij. Het versloeg Woudrichem verdiend met 2-1. Na een week waarin de club er voor koos om coach Munoz te vervangen door assistent-coach Bart Toom kon het elftal weer eens juichen en de ontlading na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Roy Labeur was dan ook groot.

Drechtstreek liet vanaf de eerste minuut zien dat het wilde knokken voor de punten. Het speelde gretig en gedisciplineerd en het leek niet onder de indruk van het feit dat Woudrichem op de derde positie van de ranglijst stond met evenveel wedstrijdpunten als de twee ploegen boven hen. Het viel direct goed aan en na een kwartier spelen was Jorn van Drimmelen dicht bij een eerste doelpunt. Woudrichem doelman Aljan Dekker wist de bal goed te keren maar de druk op zijn doel bleef aanhouden.

Op links was Ties van Aggelen enkele keren gevaarlijk en ook Haris Brzac liet zich vaak voor het doel zien. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht maar de aanvallen van Drechtstreek bleven steeds wat gevaarlijker ogen dan die van Woudrichem. Toch was het de altijd scherpe Yoeri Duyzer die Woudrichem op voorspong zette. Met een fraai schot dat uit het niets leek te komen schoot hij de bal hard achter keeper Joris Moesman en Drechtstreek keek weer eens tegen een achterstand aan. Ondanks aandringen van de blauwwitten slaagde men er niet in om de gelijkmaker te scoren en zo werd de rust bereikt bij een 0-1 stand.  

Na rust was er weer de gretigheid van Drechtstreek uit de eerste helft. De spelers waren duidelijk niet van plan om zich bij de achterstand neer te leggen en ze bleven op zoek gaan naar de gelijkmaker. En ondanks enkele serieuze kansen daarop duurde het toch tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd dat die gelijkmaker er kwam. Jillroy Ruiz wist gebruik te maken van niet al te sterk ingrijpen van doelman Dekker en hij kopte de 1-1 binnen. Nauwelijks twee minuten later scoorde Haris Brzac nogmaals en in korte tijd was de achterstand dus omgezet in een voorsprong. Tijdens het laatste kwartier deed Woudrichem alles wat het kon maar ondanks enkele fikse overtredingen kwamen ze niet tot scoren en Drechtstreek kon drie punten bijschrijven.

Na afloop was de vreugde bij de ploeg groot. Coach Bart Toom was “verschrikkelijk blij met dit resultaat” en ook het ruim opgekomen publiek was verheugd  over de goede prestatie. Door de winst is er weer zicht op aansluiting bij de middenmoot waar eerst alleen maar beneden gekeken kon worden. Met nog een zwaar programma voor de boeg zal het ongetwijfeld erg hard moeten knokken worden om die aansluiting te vinden. Komende zaterdag speelt de ploeg in Zwijndrecht om 15:00 uur de uitwedstrijd tegen Pelikaan.  


Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.