Sinterklaas is hartelijk ontvangen in Papendrecht

18 november 2017
Sinterklaas is hartelijk ontvangen in Papendrecht

PAPENDRECHT - " Zie ginds komt de stoomboot, uit Spanje weer aan! " Vanmiddag om 12:30 uur zongen de Knotkids in de podiumwagen mooie Sinterklaasliederen en stond de hele jachthaven in de rondte vol met kinderen en ouders. Iedereen jong en oud stond gespannen te wachten. Zou de goede Sint dit jaar wel komen? Horen we daar de stoomfluit al?

Hè wat vervelend er vallen ook nog spetters...  de intocht zou toch niet in het water vallen? Gelukkig daar komen burgemeester Aart-Jan Moerkerke en zijn vrouw. Ook de fotografen van de pers staan klaar en beveiligers, dus het komt deze zaterdag 18 november vast goed!

De presentator kondigt een volgend lied aan en dan... zien we de eerste boot! Daar zijn ze weer... een heleboel Pieten, maar ook Sinterklaas is in het zicht. Wat gebeurt daar? Wat doet Sinterklaas? Pas toch op! Hij stapt over in een heel klein bootje en maakt een ereronde. Hij wuift iedereen toe. "Hoera", Sinterklaas is weer in ons mooie Papendrecht!

Er kwamen nog meer boten met Pieten aan. Zij kwamen aan land en vulden de vele kinderhanden. Na zijn ereronde kwam Sinterklaas aan land. Hij kreeg van burgemeester Moerkerke een hand, waarna hij naar het podium werd begeleid. 

Op het podium mocht Sinterklaas op zijn stoel plaats nemen. Alle kinderen zongen hem toe, waarna het officiele gedeelte volgde. De burgemeester heette de Sint welkom. Ook gaf Sinterklaas de burgemeest een banketletter cadeau en kregen de winnaars van de kleurwedstrijd hun cadeau.

Ondertussen spetterde het niet meer. Sinterklaas liep van het podium naar zijn trouwe paard Amerigo. Amerigo vond al die mensen eerst een beetje druk, maar na hem te hebben gekalmeerd kon de Sint toch opstijgen. Waarna zijn ronde naar de 3 winkelcentra startte.

Eerst werd winkelcentrum de Meent bezocht. Daarna ging de stoet door naar winkelcentrum Wilgendonk en als laatste winkelcentrum Westpolder. Ook een Pietenband was aanwezig.

Op alle winkelcentra stonden de kinderen te wachten. Vele kruidnoten en andere lekkernijen werden rondgedeeld. Op winkelcentrum Westpolder opende Sinterklaas de bouwplaats. 

Sinterklaas laat weten dat hij het vandaag een leuke, gezellige, maar ook vermoeiende dag vond. Hij gaat daarom een poosje uitrusten in het Sinterklaashuis. Komende woensdag (22 november vanaf 13:00 - 16:00 uur) kun je een kijkje komen nemen in zijn huis op winkelcentrum de Meent (tegenover Kippie).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.