Eerste winst Phoenix’17 op Bondstoernooi

12 november 2018 door Hennie van der Zouw
Eerste winst Phoenix’17 op Bondstoernooi

PAPENDRECHT - Op zaterdag 10 november heeft badmintonclub Phoenix'17 zijn eerste winst behaald op het 10e BC Schollevaar Open Jeugd Toernooi in Capelle a/d IJssel.

Het toernooi stond geprogrammeerd in het schema als voorbereiding op de komende Bondscompetitie, dat in het voorjaar 2019 van start gaat. Zo konden de jeugdleden voor zichzelf kijken waar ze stonden en ervaring op doen in het Bondscircuit.

In de grote sporthal De Lijster in Capelle a/d IJssel werd op 12 banen de wedstrijden in verschillende klassen afgewerkt. Phoenix’17 was met een breed team van 13 jeugdleden ingeschreven in de categorieën Jongens Enkel en Jongens Dubbel U13,  Meisjes Enkel, Jongens Dubbel en Gemengd Dubbel U15, Meisjes Dubbel, Jongens Dubbel en Gemengd Dubbel U17, Jongens Enkel en Jongens Dubbel U19.

Met twee gewonnen poule wedstrijden verzekerden het Gemengd Dubbel U15 koppel, Kaj Petra en Kelly Tittel, zich al vroeg van een finale plaats.

In een spannende 3 setter gingen de punten tussen Phoenix’17 en RTC Breda over en weer. De eerste set werd verloren met 11-21. Na het wisselen van speelhelft en tussentijdse coaching werd de 2e set gewonnen met 21-12. Doordat de dropshots van Kaj vanuit het achterveld goed liepen was het koppel van RTC Breda vaak te laat bij het net om goed te kunnen pareren. Ook de naar de zijkant geplaatste smashes van Kelly leverden punten op.

Er moest dus een 3e en beslissende set worden gespeeld. De spanning was bij een ieder te voelen en ook op de tribune kneep menigeen zijn handen dicht.

In de 3e set begon de vermoeidheid ook parten te spelen en werden over en weer foutjes gemaakt waar beide teams van profiteerden. Halverwege de set werd de kleine voorsprong echter niet mee uit handen gegeven en bleef het net iets fittere Phoenix’17 team geconcentreerd spelen om de finale met 21-16 naar zich toe te trekken.

“Ik heb in mijn halve finale Dames Enkel al veel energie moeten gebruiken” zegt Kelly na afloop van de wedstrijd. “Maar gelukkig had ik in deze finale Mixed Dubbel nog genoeg kracht en motivatie over.” “Ja, moet je voorstellen” vult Kaj aan, “Tussen de poule wedstrijden en de finale zat wel 7,5 uur waarin we ook in andere onderdelen zijn uitgekomen. Dan is het moeilijk om je weer te concentreren na zo’n lange dag!”

Vermoeid maar blij namen beiden een beker in ontvangst van de toernooi organisatie. “Een prachtige prestatie” vinden de trainers en coaches van Phoenix’17. “Niet alleen van dit team, maar van alle leden die mee hebben gedaan. Het niveau was hoog en die gasten hebben goed stand gehouden. Ze hebben hier zoveel geleerd. Hier kunnen we wat mee voor de toekomst.”

Zou je een keer bij Phoenix’17 willen komen kijken? Of wil je een keer meedoen? Kom dan op de vrijdagavonden om 20:00 uur naar Sportcentrum Papendrecht. Voor meer informatie kun je kijken op www.phoenix17.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.