Geslaagde Dag van de Franse taal

09 november 2018 door Hennie van der Zouw
Geslaagde Dag van de Franse taal

PAPENDRECHT - Afgelopen dinsdag, 6 november, werden er op het  Willem de Zwijger College weer allerlei activiteiten gedaan met een Frans tintje. Dit ter viering van de Dag van de Franse taal, die eigenlijk pas officieel wordt gevierd op donderdag 8 november.

De brugklasleerlingen zijn in de les bezig geweest met het maken van posters over Frankrijk. Daarbij heeft een groepje uit klas 1W de jaarlijkse wisselbeker gewonnen voor de mooiste (beschilderde) poster. Leerlingen uit de 2e klassen hebben in lessen aardrijkskunde, geschiedenis, LO, scheikunde en beeldende vorming een activiteit gedaan met een link naar de Franse cultuur. De leerlingen uit de havo 3 klassen hebben voorlichting gekregen van mensen van TIO, de hogeschool voor toerisme uit Rotterdam, waarbij voor hen ook duidelijk werd wat je met Frans zou kunnen gaan doen in die sector.

Tenslotte was er voor de 3e klassen plus alle leerlingen uit de bovenbouw met Frans, een optreden van de band Alderliefste & friends, voor de gelegenheid omgedoopt  tot Alderliefste & ses copains. Klassiekers als Une belle histoire van Michel Fugain, en Non, non, rien n'a changé van de Poppeys kwamen voorbij, maar ook bijvoorbeeld Formidable van Stromae en Je veux van Zaz.

Toen de docenten Frans uit volle borst mee stonden te zingen achterin de zaal, werden zij prompt naar het podium geroepen. Daar mochten ze, tot grote hilariteit van de leerlingen, ook hun zangkunsten vertonen, bij het nummer La ballade des gens heureux van Gérard Lenorman. 

Al met al is het een leuke dag geweest voor de leerlingen, met hopelijk een stimulans om meer van 'la plus belle langue' te leren.

Foto's gemaakt door (collega Frans): Natalie Kappetijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.