Gezocht: 'Bestuursleden Stichting Vrienden van Papenhoeve per 1 januari 2019'

08 november 2018 door Hennie van der Zouw
Gezocht: 'Bestuursleden Stichting Vrienden van Papenhoeve per 1 januari 2019'

PAPENDRECHT - Er waait een frisse wind op de Papenhoeve. De kinderboerderij gaat een ondernemendere toekomst tegemoet, namelijk die van een kinderboerderij die breed in de samenleving staat, maatschappelijk draagvlak heeft en vele belanghebbenden en partners kent. Vanaf 1 januari neemt DrechtWerkGroen het beheer van de kinderboerderij en de zorg voor de dieren op zich. De Stichting Vrienden van Papenhoeve gaat zich bezig houden met de koers van de kinderboerderij op het gebied van doelgroepenbeleid, educatie, duurzaamheid en sponsoring.

Het bestuur zoekt ondernemende, ambitieuze bestuursleden - voorzitter, secretaris en penningmeester - die de Papenhoeve verder willen ontwikkelen. Het bestuur zorgt in overleg met DrechtWerkGroen voor het activiteitenprogramma op de Papenhoeve. Daarnaast werkt het bestuur gezamenlijk aan verschillende opgaven.

Opgaven Stichting Vrienden van Papenhoeve

•    Doelgroepenbeleid: Vormgeven aan het doelgroepenbeleid van de kinderboerderij.
•    Duurzaamheid: Vormgeven aan het beleid op het gebied van duurzaamheid. Ontplooien van nieuwe initiatieven op dit gebied, bijvoorbeeld zonnepanelen, recycling.
•    Externe betrekkingen: Aantrekken van nieuwe sponsoren, banden met huidige sponsoren onderhouden en vormgeven aan commerciële activiteiten. Denk hierbij aan de horeca op de kinderboerderij. Opstellen van het social media beleid en het bijhouden van de website en sociale media kanalen.
•    Educatie: Educatieve activiteiten ontwikkelen en actief scholen en instanties benaderen en betrekken.

Wie zoeken ze?
De Stichting Vrienden van de Papenhoeve zoeken ondernemende, enthousiaste verbinders met een frisse blik. Je wil je steentje bijdragen aan de Papendrechtse samenleving en bent bereid om zo nu en dan over de grenzen heen te kijken. Je bent een daadkrachtige teamplayer die kansen ziet en benut. Enige bestuurlijke ervaring is een pré. Je bent bereid om je ongeveer 16 uur per maand vrijwillig (en onbezoldigd) in te zetten voor de kinderboerderij.

Wat levert het op
Een mooie kans om op laagdrempelige wijze bestuurservaring op te doen. Maar vooral veel vrijheid om zelf vorm te geven aan de toekomst van deze ondernemende kinderboerderij op het gebied van activiteiten en beleid.

Reageren?
Wil je meer weten over de vacature? Je kunt op 16 november van 10.00 – 14.00 uur je vragen stellen aan Wim Fred Dil, de huidige bestuursvoorzitter van de Papenhoeve, bereikbaar via kinderboerderij de Papenhoeve (078 - 615 60 42).

Reacties met CV en motivatie kun je richten aan de sollicitatiecommissie via: info@kinderboerderijpapenhoeve.nl, uiterlijk 21 november 2018. De gesprekken vinden plaats op woensdag 28 november 2018 bij kinderboerderij de Papenhoeve. Het nieuwe bestuur start 1 januari 2019.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.