Kinderboerderij De Papenhoeve vanaf heden rookvrij

30 mei 2018
Kinderboerderij De Papenhoeve vanaf heden rookvrij

PAPENDRECHT - De leiding van de Papendrechtste Kinderboerderij de Papenhoeve laat het volgende weten: "Niemand rookt op het terrein of bij de ingang. We doen dit omdat we het goede voorbeeld aan kinderen willen geven. Behalve gezond, is rookvrij spelen ook veilig spelen. Uit onderzoek blijkt dat als kinderen anderen zien roken zij later zelf sneller beginnen met roken.

Waarom een rookvrije kinderboerderij?
> Veilige en gezonde omgeving voor kinderen om te spelen.
> Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen.
> Veiligheid in verband met aanwezigheid stro en andere brandbare materialen.
> Voorbeeldfunctie voor kinderen.

Iedereen wil dat kinderen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije speelplek/kinderboerderij bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen of aan dieren voeren. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. En hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

De asbak bij de ingang van de Kinderboerderij zal ook gaan verdwijnen zodat wij het goede voorbeeld geven dat roken bij ons niet is toegestaan."

Voor meer informatie: https://rookvrijegeneratie.nl/
Het initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.