Bestuur kinderboerderij De Papenhoeve treedt per direct af

04 september 2017
Bestuur kinderboerderij De Papenhoeve treedt per direct af

PAPENDRECHT - Na 1 jaar en 4 maanden met de gemeente te hebben onderhandeld, is het bestuur van de Stichting Kinderboerderij Papenhoeve ” er niet in geslaagd om € 26.000,00 extra subsidiegeld te krijgen om de opgelegde doelstellingen te kunnen realiseren.

De gemeente heeft wel aangegeven dat op de “Papenhoeve” een uitstekend financieel beleid is gevoerd en dat het bestuur ( wat allemaal uit vrijwilligers bestaat ) samen met de medewerkers en vrijwilligers de Papenhoeve heeft gemaakt tot wat het nu is: een moderne goed lopende kinderboerderij voor jong en oud conform de hedendaagse regel en wetgeving.

Het bestuur betreurt het ten zeerste dat de gemeente dit niet beloont en zelfs het College van B&W  het bestuur schriftelijk heeft laten weten dat zij de eerder toegezegde jaarlijkse subsidie niet volledig betaalt. Ook daarom geeft het bestuur haar opdracht per 1 september jl. aan de gemeente terug.

Het college van B&W heeft inmiddels de heer drs. Ing. W.F. Dil als ad-interim bestuurder ingehuurd  die op zoek zal moeten gaan naar nieuwe vrijwilligers en een nieuwe bestuur moeten gaan vormen en op basis van een nieuw door hem te schrijven businessplan de Papenhoeve toekomst moet bieden omdat het eerder door de gemeente geschreven businessplan niet realistisch is gebleken voor een professionele organisatie zoals de Papenhoeve feitelijk is met Arbo- wet en regelgeving voor de vaste medewerkers en vrijwilligers en wet-en regelgeving voor het welzijn van de levende have immers een dergelijke organisatie is niet slechts operationeel te houden met alleen vrijwilligers maar daar zijn, volgens de wettelijke bepalingen ook voldoende beroepskrachten ( FTE ) voor noodzakelijk.

Het vertrek van het bestuur heeft geen gevolgen voor de werknemers die in dienst zijn van de Stichting en de vrijwilligers en partners waarmee de stichting de afgelopen jaren een samenwerkingsverband heeft opgebouwd deze worden gecontinueerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.