Drechtstreek verslagen door NOAD’32

05 november 2018 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek verslagen door NOAD’32

PAPENDRECHT - Opnieuw is Drechtstreek er niet in geslaagd om punten bij te schrijven. Door de 2-1 nederlaag zakte de ploeg af naar de elfde plaats op de ranglijst en zag het NOAD’32 passeren op de ranglijst. Door het belabberde doelsaldo werd het ook voorbij gestreefd door Tricht dat nu ook slechts zes punten heeft uit zeven wedstrijden.

De wedstrijd begon erg ongunstig voor Drechtstreek want al direct na de opening keek het tegen een achterstand aan. In de eerste minuut wist John Pootjes na een afgeslagen aanval van Drechtstreek de verre bal van zijn doelman achter doelman Joris Moesman te plaatsen. Net als de week daarvoor was er dus sprake van een snelle achterstand. Toch liet Drechtstreek zich niet verder opzij zetten en het liet zich enkele malen gevaarlijk voor het doel van zijn tegenstander zien. Er ontstonden enkele serieuze kansen van Mark Kunst en Haris Brzac maar er werd pas gescoord  in de 37ste minuut toen de bal van Dany Roodnat, via de rug van Mark kunst door Dion Warner in de touwen werd gewerkt. Dat bepaalde de ruststand op 1-1.

Na rust was er nog hoop dat het gelijke spel kon worden omgezet in een voorsprong maar ondanks een behoorlijk aantal kansen lukte het de blauwwitten niet om te scoren. Dat lukte Soufiane Bakkali na een kwartier wel want hij scoorde naar later bleek de winnende goal. Daarna bleef Drechtstreek op zoek naar op zijn minst de gelijkmaker maar alle pogingen daartoe mislukten. Tegen het eind van de wedstrijd deed NOAD’32 er alles aan om een tegendoelpunt te voorkomen en het nam ruimschoots de tijd om de tegenstander te ontregelen. Ook voor hen was het van groot belang om deze wedstrijd te winnen om te voorkomen dat het naar de onderste posities zou moeten kijken. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michel van de Luitgaarden was de opluchting bij de NOAD groot, net als de teleurstelling bij Drechtstreek.

Komende zaterdag is een dag voor bekervoetbal en dan heeft Drechtstreek geen verplichtingen. Op 17 november speelt het thuis tegen het altijd lastige Woudrichem dat met 16 punten derde staat in de rangschikking.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.