De keuze voor een zorgverzekering maken

05 november 2018
De keuze voor een zorgverzekering maken

PAPENDRECHT - Het is niet altijd even gemakkelijk om een geschikte zorgverzekering te vinden. Sterk Papendrecht kan je hierbij behulpzaam zijn. Aan de ene kant wil je een zo goedkoop mogelijke verzekering. Aan de andere kant is het belangrijk dat de verzekering de juiste dekking biedt tegen de medische kosten, waarmee je door het jaar heen te maken krijgt. Naast een basisverzekering, zou je ook voor enkele aanvullende verzekeringen kunnen kiezen om de dekking te verbeteren. Kies bijvoorbeeld voor een aanvullende tandartsverzekering, als je regelmatig te maken hebt met complicaties aan je gebit. Denk aan gaatjes, een verstopte wortel onder een tand of kies, enzovoorts. Bovenal is het belangrijk om je te beseffen, dat het in Nederland verplicht is om een zorgverzekering af te sluiten.

Overstappen op een andere zorgverzekering voor 2019
Wanneer je over wilt stappen op een andere zorgverzekering of een aanvullende verzekering af wilt sluiten, is dat niet altijd mogelijk. Je kunt eens per jaar overstappen, aan het eind van ieder jaar. Zou je in het laatste kwartaal van 2018 overstappen, dan is deze verandering van kracht per 1 januari 2019. Het is op 1 januari 2019 niet meer mogelijk om voor 2019 nog een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Wees om deze reden op tijd met het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen en verzekeraars. Zeker rond de jaarwisseling is het vaak erg druk bij verzekeraars. Om die reden is het verstandig om een verandering in je verzekering al aan het begin van december door te geven.

Collectiviteitskorting voor inwoners van Papendrecht
Als inwoner van Papendrecht kom je mogelijk in aanmerking voor een zogenaamde collectiviteitskorting. Datzelfde geldt voor mensen die in Papendrecht werkzaam zijn. Er zijn verschillende organisaties, die samenwerken met Nederlandse verzekeraars en als gevolg daarvan korting aan kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan een sportvereniging in Papendrecht. Onder meer de KNVB biedt een collectiviteitskorting aan voor haar leden. Ook andere nationale sportbonden hebben een dergelijke regeling afgesproken met verzekeraars. Zo profiteer je maandelijks van een lagere zorgpremie!

Verschillende zorgverzekeringen voor 2019 vergelijken
Je zorgverzekering vergelijken voor 2019 doe je tegenwoordig heel eenvoudig op internet. Er zijn verschillende tools, waarmee je vaak in een paar minuten ziet welke zorgverzekering het voordeligste is. Je kunt de zorgverzekering vaak direct vanuit de vergelijkingstool aanvragen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om ook aanvullende verzekeringen in zo’n tool met elkaar te vergelijken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.