Drechtstreek verliest van EBOH

29 oktober 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT / DORDRECHT – Na twee eerdere nederlagen op rij moest Drechtstreek zaterdag ook zijn meerdere erkennen in het Dordtse EBOH. Op sportpark Schenkeldijk bracht die ploeg aan Drechtstreek een 4-1 nederlaag toe. Na twee snelle doelpunten tegen herstelde de ploeg van Miguel Munoz zich redelijk maar het moest wel de punten in Dordrecht laten.

Al in de zesde minuut maakte  Martin Calmera de 1-0 nadat Drechtstreek daarvoor al dicht bij de score opening was geweest. Door schorsingen en blessures miste Drechtstreek wel enkele belangrijke spelers maar de ploeg leek bereid om er voor te gaan met Ties van Aggelen en Damien van den Heuvel in de basis. Ook Rick Lodder had een basisplaats nu zijn blessure perikelen voorbij lijken te zijn. EBOH speelde goed en vijf minuten later wist het zelfs de 2-0 al op het bord te brengen.

Toch liet Drechtstreek zich ook enkele malen goed zien maar het kwam niet door de EBOH defensie heen. Na een half uur spelen kon de goed keepende Joris Moesman het schot van opnieuw Martin Camera niet stoppen en dat bracht de stand op 3-0. Ook na die tegenvaller bleef Drechtstreek vol beleving knokken voor een treffer en zo’n vijf minuten voor rust wist Mark Kunst een voorzet van Victor Rijneveen achter doelman Jan-Arie Kouwenhoven te werken. Zo werd de rust bereikt met een 3-1 tussenstand.

In de tweede helft kwam Drechtstreek goed terug. Het wist zichzelf kansen te scheppen maar tot scoren kwam men niet. Zo rond de 70ste minuut van de wedstrijd draaide de ploeg prima en leek een tweede goal niet ver weg, maar juist toen was het Ricardo van Yperen die namens EBOH de 4-1 kon scoren. Dat was ook de eindstand van de wedstrijd.

Volgende week speelt Drechtstreek opnieuw een uitwedstrijd. Dat ontmoet het in Wijk en Aalburg NOAD’32 dat zaterdag in Zwijndrecht met 6-0 van Pelikaan verloor. Naar verwachting kan Drechtstreek volgende week weer beschikken over Jillroy Ruiz, Dion Warner (beide geschorst), Björn van Ingen (vakantie) en Job van Vliet (geblesseerd). Aanvang van de wedstrijd in Wijk en Aalburg is 14:30 uur.