Professionele badminton clinic bij Phoenix’17 boost motivatie van jeugdleden en ouders

24 september 2018
Professionele badminton clinic bij Phoenix’17 boost motivatie van jeugdleden en ouders

PAPENDRECHT - Op vrijdag 21 september heeft badmintonschool BOFF uit Zevenbergen met groot succes een trainings-clinic gegeven voor de jeugdleden van badmintonclub Phoenix'17 uit Papendrecht. Op deze speciaal georganiseerde avond, welke gewoonlijk een trainingsavond is, werd met veel energie en enthousiasme tips en tricks gegeven opdat iedereen zijn eigen spel kon verbeteren.

Deze trainings-clinic werd gegeven door Rafael van Ritter en zijn dochter Demi. Rafael is mede-eigenaar van de badmintonschool BOFF uit Zevenbergen waar hij talent traint met een gedegen programma om op landelijk en internationaal niveau mee te kunnen komen. Zijn dochter Demi is 14 jaar, speelt voor eredivisieclub DKC uit Den Haag en traint daarnaast in de nationale selectie van Onder 14 jaar (U14) op Papendal. Niet de eerste de beste dus om les van te krijgen!

Inmiddels trainen ook enkele jeugdleden van Phoenix’17 doordeweeks ook bij BOFF.

Het doel van de clinic was om de jeugdleden afwisseling te geven in het zware trainingsprogramma wat sinds begin september gegeven wordt bij Phoenix’17. Dit om de jeugd klaar te stomen voor de landelijke bondscompetitie die in het voorjaar van start gaat. Deze clinic motiveert bovendien de betrokkenheid en saamhorigheid van zowel de jeugdspelers als hun ouders door te laten zien hoe badminton op hoog niveau gespeeld wordt.

Badminton wordt op mondiaal niveau gedomineerd door de Aziaten, waarbij de Europeanen regelmatig laten zien dat ze zeer goed kunnen meekomen en kunnen winnen.

Rafael en Demi ademen badminton uit en dat sluit uitstekend aan op de ambitie en manier van trainen bij Phoenix’17. Badminton wordt anders benaderd en dat “anders” zit hem in de manier van denken over badminton en het trainen van badminton. Phoenix’17 geeft training waarbij ede aandacht uit gaat naar meerdere facetten van de sport om beter te worden. In de seizoensplanning wordt er aandacht besteed aan zaken zoals de kracht van de romp (Core Stability), uithoudingsvermogen door middel van High Intensity Interval Training (HITT), beweeglijkheid (Agility), het verband met andere sporten die soortgelijke bewegingen en/of discipline hebben als badminton (boksen, karate). Phoenix’17 voorkomt hiermee blessures en zorgt voor mentale weerbaarheid van haar spelers.

De clinic startte met een Warming-up waarin twee teams gemaakt werden. Spelers van hetzelfde team moesten onderling een shuttle naar elkaar spelen zonder dat het onderschept werd door het andere team. Aansluitend hierop werd de High Intensity Interval Training (HITT) gegeven op pompende muziek. De jeugdspelers konden dit hoge tempo van jumping jacks in combinatie met Burpee’s en knieheffen perfect volgen. Daarna volgde de racketvaardigheidsoefening “het vlak naar elkaar toeslaan” waarbij Demi en Rafael samen met de Phoenix’17 trainers Stephen Tittel, Sandor Matla en Jeroen van der Molen instructies gaven om aandachtspunten te verbeteren. Rafael en Demi gaven daarna invulling aan het thema van de les, namelijk het voetenwerk met bijhorende schermhouding bij het net. Belangrijk is om tijd te starten om naar het net toe te bewegen door het uitvoeren van de splitstep gevolgd door de aansluitpassen. Ook het afslaan bij het net met de backhandgrip werd goed geoefend.

Na ruim 1,5 uur trainen, speelden Rafael en Demi onder het toeziend oog van de jeugdleden en hun ouders een oefenwedstrijd waarbij spectaculaire harde smashes werden gepareerd door beide spelers. Beide spelers lieten door hun bewegelijkheid zien wat de mogelijkheden zijn van goed, snel en krachtig kunnen badmintonnen. De avond eindigde energievol met de toegift waarbij de jeugdleden, opgesteld in een trein, een voor een tegen Demi hun kunsten konden vertonen. Als dank voor de fantastische avond kregen Rafael en Demi uit handen van clubtrainer Stephen Tittel een bioscoopbon uitgereikt.

Wil je een keer komen kijken bij Phoenix’17 of wil je zelf een keer komen meetrainen, dan ben je op de vrijdagavonden van harte welkom in Sportcentrum Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.