Nivo Sparta te sterk voor Drechtstreek

22 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Nivo Sparta te sterk voor Drechtstreek

PAPENDRECHT - Bijna veertig minuten lang wist Drechtstreek zaterdag de druk van de goed spelende tegenstander Nivo Sparta uit Zaltbommel te weerstaan maar toen kon  Frenkie Schaap de aan zijn ploeg toegekende eerste strafschop verzilveren. Hij schoot de 0-1 binnen en vijf minuten later mocht hij op slag van rust zijn tweede strafschop nemen om de ruststand op 0-2 te bepalen.

De tweede strafschop werd door scheidsrechter Sjaak de Wild toegekend na een handsbal van Dion Warner die hem ook een rode kaart opleverde. Tot aan het eerste doelpunt hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht al kon wel worden vastgesteld dat het niveau van de tegenstander uit Zaltbommel behoorlijk wat hoger lag dan dat van Drechtstreek. Nivo Sparta zal ongetwijfeld weer hoge ogen gaan gooien in de strijd om het kampioenschap om daarmee te voldoen aan hun wens om weer eersteklasser te worden.

Toch speelde Drechtstreek in de eerste veertig minuten van de wedstrijd zeer verdienstelijk voetbal en wist het zich enkele aardige kansen de scheppen. Zo was het jammer voor Max Voogelaar dat zijn fraai gelobde bal geen doel trof en werd een hard en strak ingeschoten vrije trap van Dion Warner knap onschadelijk gemaakt door Nivo doelman Rob Goesten. De druk van Nivo Sparta werd wel steeds sterker en de voorin goed opererende Frenkie Schaap en Willem Looije kwamen er aanvankelijk niet doorheen, totdat de eerste strafschop werd toegekend.

Na rust bleek het verschil in kwaliteit steeds duidelijker, zeker omdat Drechtstreek met tien spelers verder moest. Toen de goed spelende Mo Nibakht al na vijf minuten de 0-3 scoorde was het voor Nivo Sparta een gelopen race. De Munoz brigade kwam er niet meer aan te pas en kon alleen proberen de schade re beperken. Dat lukte gedurende zo’n twintig minuten maar toen scoorde Maikel van Opijnen de 0-4 en kort daarna Daan Schreuders de 0-5. Dat was ook de eindstand van de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd kon men constateren dat het kwaliteitsverschil te groot was geweest. Realistisch gezien zal men bij Drechtstreek op voorhand niet zijn uitgegaan van een overwinning op de kampioenskandidaat maar het 5-0 verlies moet toch een tegenvaller zijn geweest. Aan coach Miguel Munoz nu de taak om zijn ploeg weer te motiveren voor de uitwedstrijd van komende zaterdag. Dan speelt Drechtstreek in Dordrecht tegen promovendus EBOH dat goed meedraait en dat na vijf wedstrijden drie punten meer heeft behaald dan Drechtstreek. Aanvang van die wedstrijd is 14:45 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.