Roy Hoornweg wint Nationale Lenteloop

12 juni 2017
Roy Hoornweg wint Nationale Lenteloop

PAPENDRECHT - Atletiekvereniging Passaat organiseerde afgelopen weekend de Nationale Lenteloop.  Het programma begon om 12 uur met diverse jeugdlopen voor kinderen vanaf groep 1 van de basisschool. De afsluitende jeugdloop voor groep 7 en ouder ging over 1500 meter en startte om 13 uur. Alle deelnemers kregen een diploma en een appel. Clowns kleurden de wedstrijden verder op en er was een springkussen en kinderen konden zich laten schminken.

Er was ook een prestatieloop over 5 km, die startte om 14.00 uur. De wedstrijd- en prestatieloop over 10 km startte om 15.00 uur.  Het parcours van de 10 km voerde onder andere langs de Veerweg, het centrum van Papendrecht, Kerkbuurt, Visschersbuurt, Oosteind en de Matenase Scheidkade. Start en finish was op de atletiekbaan van Passaat aan de Andoornlaan. Zowel op de 5 als de 10 km was er onderweg een waterpost. Traditioneel was de lenteloop de afsluiting voor de deelnemers die in januari bij Passaat met hardlopen waren begonnen.

Roy Hoornweg uit Papendrecht werd de welverdiende winnaar van de Wedstrijdloop. Tweede werd Paul Visser. Marlies Jongerius uit het westland veroverde de winst bij de Dames.

Foto's: Pieter van en Berg.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.