Roy Hoornweg Nederlands Kampioen 10.000 meter

10 augustus 2015
Roy Hoornweg Nederlands Kampioen 10.000 meter

PAPENDRECHT - Begin augustus vond in het Olympisch Stadion van Amsterdam het Nederlands Kampioenschap atletiek plaats. Roy Hoornweg van Atletiekvereniging Passaat uit Papendrecht deed mee aan de strijd op de 10.000 meter. Mede door zijn toptijd van 13.31 op de 5000 meter, twee weken eerder in het Belgische Heusden, was Roy de huizenhoge favoriet voor de titel. De Papendrechter die dit jaar op de 10.000 meter al drie keer onder de 29 minuten had gelopen, wilde dit nu solo ook proberen.

Omdat Roy na 4 ronden al begon met het dubbelen van andere atleten en er een vervelend windje stond, moest hij na een tussentijd op de 5 km van 14.25 dit doel loslaten. Met ruim een halve baan voorsprong op de nummer twee, Mike Teekens, en nummer drie, Joeri Wolf, kwam de atleet van Team TSP/CEP in 29.16.66 als Nederlands Kampioen over de finish. Dit is een geweldige prestatie waar men bij Passaat en in Papendrecht en omgeving trots op mag zijn. Het gebeurt namelijk niet zo vaak dat een sportvereniging uit onze regio een Nederlands Kampioen in huis heeft op een 

Olympisch onderdeel. 
In mei 2015 werd teamgenoot Bart van Nunen van AV Passaat overigens ook al Nederlands Kampioen en wel op de halve marathon.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.