Roy Hoornweg brons op NK atletiek 10 km, Bart van Nunen 6e

11 februari 2015
Roy Hoornweg brons op NK atletiek 10 km, Bart van Nunen 6e

PAPENDRECHT - Nadat zij de afgelopen weken samen in Portugal hadden getraind, stonden de AV Passaat-atleten Roy Hoornweg en Bart van Nunen op 8 februari in Schoorl aan de start van het NK 10 km op de weg.

Nadat de eerste kilometers relatief rustig verliepen, zette Roy zich volgens plan op kop van de wedstrijd. Tussen 3 en 4 km moest er namelijk een flinke heuvel beklommen worden, een specialiteit van de atleet uit Papendrecht. Hierdoor werd er een eerste schifting gemaakt en ontstond er een kopgroep van 12 man, waaronder ook 5 buitenlandse atleten. De 19-jarige Bart van Nunen wist ook in deze groep mee te gaan, ondanks dat de kopgroep een tussentijd noteerde van 14.29 op de 5 km. Bij 5,5km moest Bart de groep laten gaan en liep hij solo verder naar een 6e plaats bij de Nederlanders in een eindtijd van 29.36, wat een nipte verbetering van zijn PR is.

Roy Hoornweg zag de kopgroep steeds kleiner worden tot er vijf man over waren, waaronder naast Roy de Nederlanders Abdi Nageeye en Michel Butter. Nadat de Noor Søndre Moen nog een keer versnelde moest de atleet van Team TopSportPerfection de groep laten gaan. In een spannende eindsprint moest Roy nipt zijn meerdere erkennen in Michel Butter.

Zijn tijd van 28.58 betekende een verbetering van 25 seconde van zijn pr. Abdi Nageeye won de wedstrijd in 28.40.

Trainer Addy Ruiter was minstens zo tevreden over de prestatie van Lars Gerritsen die als 22e Nederlander over de finish kwam in 31.05. Dit is een verbetering van zijn PR met maar liefst 35 seconden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.