Roy Hoornweg verpulvert persoonlijk record 10km

11 februari 2013
Roy Hoornweg verpulvert persoonlijk record 10km

PAPENDRECHT - Bij de internationale 10 km wegwedstrijd Groet Uit Schoorl stond de complete Nederlandse top aan de start! Roy Hoornweg finishte op het sneeuwvrij gemaakte parcours, ondanks de kille wind in 29.23min (20,42 km/uur.) Dat is maar liefst 35 seconden sneller dan zijn beste tijd tot nu toe over deze afstand.

Na de wedstrijd reageerde Roy: “Zo! Dat zit erop. Inderdaad de wedstrijd van mijn leven gelopen. Sneller dan dat ik ooit ben geweest. Resultaat mag er ook zijn na die vele uren en vele kilometers. Nu deze vorm doortrekken naar het baanseizoen. Ik kijk er nu al naar uit, maar eerst de komende weken deze vorm verder uitbouwen tijdens een trainingskamp in het warme Portugal”.

Het leverde de Papendrechter een 5e plaats overall op en 3e Nederlander. De wedstrijd werd gewonnen door Abdi Nageeye in 29.14min die na 8 kilometer de tien man sterke kopgroep verliet. Niet minder was de prestatie van de pas 17-jarige Bart van Nunen uit Hellevoetsluis die in een tijd van 30.49min de snelste junior was en 45sec van zijn pr afhaalde. De 19-jarige Dordtenaar Lars Gerritsen finishte na zijn clubgenoten van AV Passaat als 4e junior in ook een nieuwe besttijd van 31.48min.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.