Roy Hoornweg wint Rietveld Bouw Cross

16 november 2009

PAPENDRECHT - Roy Hoornweg van AV Passaat heeft met overmacht de Rietveld bouwcross in Papendrecht gewonnen. De 8 km wist hij af te leggen in een tijd van 26 min en 49 sec. Bij de start versnelde Roy om direct een gat te slaan met de concurenten. Hierdoor kon hij zijn tempo iets verlagen op de door de overvloedige regenval zwaar geworden  parcours.

De parcours bouwers hadden een afwisselende cross uitgezet. Over gras, scherpe bochten, houten planken over de sloot, en af en toe zelfs een kleine verhoging met daarin een spekgladde scherpe bocht. Vooral het gedeelte langs de vijver in het park was voor de vele atleten een zware opgave. Bij de vrouwen won Marjon van de Wansem de 6 km lange cross in 25:28.

Bij de korte cross zette Anne Zijderveld een prachtige tijd van 11:59 op de klokken. Bij de heren won Bas Bodewes  van Parthenon in 10:07. Zijn tijd was gelijk aan die van Passaat atleet Ivo Bijl. Hij is echter pas een junior B, dus wederom een talent van trainer Addy Ruiter.

In de ochtend liepen de jeugdatleten hun eerste wedstrijd in het kader van de crosscompetitie.

Minke Mudde was direct de eerste Passaat atlete die een eerste plaats wist te behalen bij de 600 meter pupillen mini meisjes. Bij de pupillen C was het volledige podium zowel bij de jongens als de meisjes in handen van Passaat atleten. Rick van de Poel en Amber Fritse eisten hierbij de eerste plaats op.

Bij de pupillen B was ook de eerste plaats voor Passaat namelijk Arne van der Linde en Anne van heeswijk. Bij de pupillen A (1e en 2e jaars) wisten Gabriëlle Opmeer en Lotte Hagenstein de  hoogste podiumplaats te bereiken. Bij de 2000 meter junioren D wist net zo als afgelopen jaar Dion Cirk met overmacht zijn race te winnen. Hij moet zeker in staat worden geacht de crosscompetitie dit jaar weer op zijn naam te schrijven.

Voor uitslagen en foto’s van de Rietveld Bouwcross verwijzen wij u naar www.avpassaat.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.