Roy Hoornweg Nederlands Kampioen steeple-chase

03 augustus 2009
Roy Hoornweg Nederlands Kampioen steeple-chase

PAPENDRECHT - Bij de NK atletiek in het olympisch stadion is Passaat atleet Roy Hoornweg op zondag 2 augustus 2009  nederlands kampioen geworden 3000 m steeple bij de senioren in een persoonlijk record van 9.06,30.
De voor Phanos uitkomende Patrick Cronie behaalde met een persoonlijk record brons bij het discuswerpen met een afstand van 50,53m.

Roy had voor de wedstrijd met zijn coach Addy de Ruiter afgesproken dat hij vanaf de start op kop zou gaan lopen en zou kijken wie zijn tempo zou gaan volgen. “ tot mijn verrassing en in eerste instantie schrik versnelde Olfert Molenhuis na 1 km en liep 40 meter van mij weg. Ik besefte gelukkig dat dit zijn tactiek was om een eindsprint te voorkomen aangezien ik daar meestal iets meer over heb.” In de derde en vierde ronde bleef de afstand dan ook gelijk. Door Roy zijn perfecte horde techniek en befaamde verre landingen in de waterbak liep hij langzaam iets in. In de voorlaatste ronde dichte Roy het gat van 30 meter en ging gelijk door om de definitieve knock-out aan zijn concurrenten uit te delen.

 

Met twee handen in de lucht ging Roy lachend over de eindstreep. “hier heb ik de laatste maanden voor getraind, en de laatste week als een non in huis geleefd om volledig uitgerust te kunnen pieken. De energie die ik gespaard had moest er deze race uit. Het resultaat is super, een gouden medaille, wat wil je nog meer”. Of hij volgend jaar zijn titel gaat verdedigen hangt af van zijn ontwikkeling op de 5 en 10 km. Over 4 weken doet hij mee aan het Nederlands kampioenschap 10 km op de weg. Als zijn ontwikkeling  op de 5 en 10 km snel gaat laat hij de steeple misschien lopen aangezien deze discipline blessure gevoelig is, door de landingen na de hordes. “ik heb 4 weken geleden 1 week niet kunnen trainen omdat ik een blessure aan mijn kuit had opgelopen.” Later in het seizoen zal hij ook nog deelnemen aan het NK run-bike-run.

Patrick Cronie had zich zowel bij de discus als de kogel geplaatst voor het NK. Zijn eerste poging op de discus leverde een resultaat op van 47,50m. De tweede en derde poging waren ongeldig. Patrick besloot een gokje te nemen “ik had net een nieuwe discus gekocht en deze nog niet in een wedstrijd gebruikt. Ik heb deze gepakt voor mijn vierde poging. Er stond een lekkere wind tegen wat goed is voor ons discuswerpers aangezien de discus dan door de wind wordt gedragen. Mijn coach had ook aangegeven dat ik de discus iets later los moest laten. Deze vierde worp voelde perfect aan, met een verbetering van mijn PR van 62 cm tot een afstand van 50,53m.” Dit leverde hem de verdiende bronzen medaille op.

Bij het kogelstoten ging het zondag minder goed. Na zijn eerste poging werd de wedstrijd en daarmee de concentratie verstoord doordat de atleten er achter kwamen dat het meetlint na de 17 meter defect en geplakt was met verkeerde resultaten tot gevolg. Uiteindelijk bleef Patrick 1 meter onder zijn persoonlijk record. Volgende week neemt hij nog deel aan de Amsterdam open om vervolgens te starten met de wintertraining. “mijn doel is om nog sterker te worden en volgend jaar richting de 19 á 19,5 meter te stoten”. Alles bij elkaar toch een prima zomer voor Patrick waarin hij grote stappen gemaakt heeft.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.