Roy Hoornweg Nederlands junioren kampioen duathlon

06 oktober 2008
Roy Hoornweg Nederlands junioren kampioen duathlon

PAPENDRECHT - Roy Hoornweg bekend van het hardlopen en lid van atletiek vereniging AV PASSAAT, is afgelopen weekend in Oss, Nederlands Kampioen geworden op de duathlon. Dit is zijn zevende nationale titel en hij is nog niet van plan om te stoppen.
 
Het was afgelopen zondag een regenachtige dag in Nederland. Ook in Oss kwam de regen met bakken uit de hemel. Toch moest er een parcours worden afgelegd van 5km hardlopen, 20km fietsen en een afsluitende 2,5km hardlopen.
 
Direct aan het begin nam Roy de leiding, gebruik makend van zijn sterkste onderdeel het hardlopen. Hij sloeg gelijk een gat met de andere atleten en liep steeds verder van ze weg. Na 2,5km lag hij al 30 seconden voor op de nummer twee. Hij breide deze voorsprong alleen maar uit en toen hij naar 15.20 min. op zijn fiets stapte had hij inmiddels een voorsprong opgebouwd van meer dan een minuut. Roy: 'ik wist dat ik hard moest starten omdat die jongens veel meer ervaring op de fiets hebben. Het was een bochtig parcours met veel tegenwind, wat in mijn nadeel is.' Ze moesten twee rondes van 10km afleggen. Roy: 'het ging verbazingwekkend goed ondanks de wind. Ik heb een paar keer achterom gekeken, maar zag mijn tegenstanders niet echt dichterbij komen.' Dit klopte ook, want de eerste ronde liepen de andere deelnemers 15sec in en de tweede ronde slechts 12 sec. Toen Roy zijn laatste run inging had hij nog 50sec voorsprong en wist hij eigenlijk al dat hij kampioen werd. Het laatste rechte stuk gingen de handen al de lucht in en wist hij het zeker. Hij ging over de finish in 1.00.56. Roy: 'eh, net niet onder het uur, maar wel Nederlands Kampioen.'
Roy wordt volgend jaar senior, dit is altijd een zwaar jaar. Maar hij blijft trainen en zoals hij zelf zegt: Ik heb een top jeugd gedraaid, zeven keer Nederlands Kampioen op zeven verschillende onderdelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.